17 Ιουλίου 2015

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, στο Λιτόχωρο, τον Κορινό και σε άλλους παραθεριστικούς οικισμούς. 

Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσε, για ακόμη μία φορά, ο Ενοριακός Ιερός Ναός Νέων Πόρων, όπου προσήλθαν χιλιάδες πιστοί, κυρίως παραθεριστές από την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πολλές Βακλανικές Χώρες. 

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου το απόγευμα τελέστηκαν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, η Λιτανεία και η Αρτοκλασία. Την Παρασκευή 17 Ιουλίου τελέστηκαν ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. 

Σε όλες τις ι. ακολουθίες προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα, αναφερόμενος στην εορταζομένη Αγία και συνδέοντας την εορτή με τη σύγχρονη πραγματικότητα. 

Να σημειωθεί ότι ομίλησε στα σερβικά και ο ιερέας Ντέϊαν Γιοβάνοβιτς, κληρικός της Ιεράς Επισκοπής Νίς, ο οποίος εξυπηρετεί στις Ενορίες Πλαταμώνα και Ν. Πόρων τις λειτουργικές ανάγκες των πολυάριθμων Σέρβων και άλλων Σλάβων παραθεριστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !