5 Ιουνίου 2015

Διαμελισμένα σκυλιά μέσα σε κάδους απορριμμάτων

Διαμελισμένα σκυλιά, σε αποσύνθεση, εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων έξω από το δημοτικό κυνοκομείο Σερρών, ύστερα από καταγγελία περαστικού, ο οποίος κοιτώντας στους κάδους προκειμένου να διαπιστώσει από πού προέρχεται η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν είδε να κρέμονται μέλη νεκρών ζώων.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών Αρχών αποκαλύφθηκε πως εδώ και μέρες υπήρχαν στους κάδους τα διαμελισμένα κουφάρια επτά σκυλιών.
«Αυτά τα σκυλιά τα πέταξαν μέσα στους κάδους κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες» σχολίασε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.
Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης Σερρών Λεωνίδας Βαρούδης θεωρεί πως «οι ευθύνες βαραίνουν το προσωπικό του δημοτικού κυνοκομείου» καθώς, όπως υποστηρίζει, ύστερα από επιτόπια έρευνα που έκανε ο ίδιος, διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένοι κάδοι εξυπηρετούν μόνο το δημοτικό κυνοκομείο και μέσα σε αυτούς βρέθηκαν, εκτός από τα διαμελισμένα σκυλιά, κτηνιατρικά φάρμακα, σήραγγες και αίματα από επεμβάσεις στα ζώα.
«Οι πράξεις αυτές έγιναν από το προσωπικό του κυνοκομείου, εκεί κοντά δεν υπάρχει κάτι άλλο» υποστήριξε ο κ. Βαρούδης και πρόσθεσε: «οι διαδικασίες, σε αυτές τις φάσεις, είναι ότι πρέπει να υπάρχουν ειδικές σακούλες και μία ειδική μέριμνα για να τηρούνται όλοι οι όροι ασφαλείας για τη δημόσια υγεία. Όφειλαν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Υγείας και να γίνει αυτό που πρέπει».
Τόσο ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών όσο και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχουν καταθέσει καταγγελία και της υπόθεσης αναμένεται να επιληφθεί η εισαγγελία Σερρών.
«Πρόκειται για ένα έγκλημα. Ο δήμαρχος κοροϊδεύει τον εαυτό του και τους δημότες του, πρέπει να λειτουργήσουν όλοι οι θεσμοθετημένοι υγειονομικοί φορείς, ενώ παράλληλα να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος από τον Δήμο για την είσοδο και την έξοδο αυτών των ζώων, καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα στο κυνοκομείο Σερρών» δήλωσε η γραμματέας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Μαρία Χουστουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !