20 Ιουνίου 2015

Κρούσμα φυματίωσης στα κρατητήρια της Αστυνομίας στην Ξάνθη

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης μετά και την διαπίστωση πως κρατούμενος ο οποίος μάλιστα βρίσκεται εδώ και περίπου 2 μήνες στα κρατητήρια της πόλης, έχει προσβληθεί από φυματίωση! 

Ο κρατούμενος προχώρησε σε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις πριν από μερικές ημέρες, από τις οποίες προέκυψε πως έχει φυματίωση, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου τέθηκε σε καραντίνα και η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται. Ο ίδιος εξετάζεται πλεον για να διαπιστωθεί το εάν η φυματίωση του είναι μεταδοτική ή απλώς ενεργή. 

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο το επιβεβαιωμένο αυτό κρούσμα φυματίωσης προκάλεσε αναστάτωση στο προσωπικό που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση και δη σε όλους τους Αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο, οι οποίοι και έσπευσαν το πρωί του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης για εξετάσεις και εμβολιασμό. 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικό, μιας και μέσω αυτού καταδεικνύεται και ο κίνδυνος τον οποίο διατρέχουν καθημερινά οι Αστυνομικοί της περιοχής, όταν καλούνται να υπηρετήσουν τα καθήκοντά τους σε συνθήκες που δεν είναι οι πλέον κατάλληλες και με ορατές τις ελλείψεις τόσο σε βασικές υποδομές όσο και σε προσωπικό. 

Οι Αστυνομικοί αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκαν και φυσικά τίθεται το ερώτημα εάν πρέπει κρατούμενοι να παραμένουν στα κρατητήρια του Α.Τ. Ξάνθης για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για την μετακίνησή τους σε άλλους ενδεδειγμένους τόπους κράτησης, ήτοι στα κατά τόπους Σωφρονιστικά Ιδρύματα. 

thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !