6 Μαΐου 2015

Σχολή Γουνοποιίας στην Καστοριά ! Στην Κατερίνη πότε Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων ;

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία σχολής Γουνοποιίας στο ΤΕΙ Δυτ Μακεδονίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρ Καλλισθένης και ο πρόεδρος ΤΕΙ Δυτ Μακεδονίας κ Νίκος Ασημόπουλος

Μιλώντας στην συνέχεια ο κ Καλλισθένης επισήμανε ότι ''Οι αγώνες για την δημιουργία σχολής για τον κλάδο της γούνας ξεκίνησε πριν περίπου 30 χρόνια. Γίνανε βεβαίως πάρα πολλές προσπάθειες στο παρελθόν αλλά δεν ευοδώθηκαν για διαφόρους λόγους. Η Καστοριά χρειάζεται μια τέτοια σχολή που θα της δίνει την δυνατότητα να είναι αναγνωρίσιμη σε όλες τις γωνιές τουκόσμου. Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα που έγινε η αρχή. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να το γιορτάσουμε ευελπιστώντας το φθινόπωρο να κάνουμε την έναρξη. Το ΤΕΙ είναι ο κατάλληλος συνεργάτης. Υπάρχει η γνώση ο εξοπλισμός και χώροι για μια τέτοια σχολή, Θα εξοικονομήσουμε και τα χρήματα, για να έχει η σχολή διάρκεια όχι για 1 η 2 χρόνια''.
Ο κ Νίκος Ασημόπουλος Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στο Σχεδιάγραμμα για το ΤΕΙ όσον αφορά στην υλοποίηση αυτού τουπρογράμματος της Δια Βίου Μάθησης, μέσω του οποίου θα επιτευχτεί η εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τον κλάδο της γούνας, από την παραγωγή ως την τελική διαχείριση του προϊόντος. ''Οι εκπαιδευόμενοι θα πάρουν Πιστοποίηση. Η Πιστοποίηση θα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να πάρουν μια επιπλέον επιμόρφωση και σε πτυχιούχους ΤριτοβάθμιαςΕκπαίδευσης για μια επιπλέον επιμόρφωση. Οι πτυχιούχοι θα παίρνουν μια διαφορετική βεβαίωση, θα πιστοποιούν επιπλέον γνώσεις. Θα παρέχεται πιστοποίηση ύλης και παραγωγικής διαδικασίας''.
Ο κ. Ευάγγελος Σίσκος, Αναπληρωτής Πρόεδρος, Καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων υπογράμμισε ότι ''Είναι μια αναγνώριση του κλάδου της γούνας στα τόσα πολλά που έχει προσφέρει στην εθνική και τοπική μας οικονομία. Είναι μία τιμή στους γονείς μας που μεγαλώσανε στον κλάδο της γούνας και σε όλους τους γουναράδες που έχουνε προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο αυτό. Προσπαθήσαμε να εκπονήσουμε τα τρία αυτά προγράμματα για όλους τους τομείς ξεχωριστά. Π.χ Τεχνολογία εκτροφής γουνοφόρων ζώων, ύφανσης, βυρσοδεψίας, σχεδιασμού και παραγωγής γούνας και δερμάτινων ειδών - ενδυμάτων. Τα τελευταία χρόνια έχει καθετοποιηθεί ο κλάδος. Η βασική του επιδίωξη είναι να συνδεθεί η τεχνογνωσία του ΤΕΙ με την παραγωγή. Οι καθηγητές που θα διδάξουν είναι εξαιρετικοί. Οι βασικές γνώσεις θα διδάσκονται στο ΤΕΙ και η πρακτική εξάσκηση θα γίνεται εδώ στο Κέντρο Γούνας. Η πιστοποίηση που θα δίνεται θα είναι αναγνωρίσιμη από το κράτος, από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και τα επαγγελματικά δικαιώματα θα είναι επιπέδου 4 ανώτερα απ αυτά της μαθητείας, αναγνωρίσιμα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης''.

ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !