13 Μαΐου 2015

Νέα Μηχανιώνα 92 Χρόνια Μνήμης

Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «92 Χρόνια μνήμης» και αφορμή την επέτειο των 92 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των
προσφύγων Μηχανιωτών στη νέα τους πατρίδα πραγματοποιεί ο δήμος Θερμαϊκού την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου της Ν. Μηχανιώνας.
Στόχος τη εκδήλωσης, για την οργάνωση της οποίας συνεργάζονται το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και η Δημοτική Κοινότητα της Ν. Μηχανιώνας, είναι να παραμείνει ζωντανή η μνήμη και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το μέλλον.
Πρόκειται για μια οπτικοακουστική παράσταση με μουσική, τραγούδια, χορό, ιστορικές αναφορές και προβολή ιστορικών ντοκουμέντων. Ένα πολυθέαμα που καταγράφει την πορεία του Μικρασιατικού ελληνισμού από την εγκατάσταση τους στα παράλια της Μικράς Ασίας πριν από αιώνες, μέχρι το ξεριζωμό και την προσφυγιά του 1922 - 1923 και την εγκατάσταση στη νέα τους πατρίδα.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν  η χορευτική ομάδα του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας, η χορωδία της Εκκλησίας «Παναγίας Φανερωμένης», ενώ ορχήστρα από μουσικούς τη περιοχής θα παίξει τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.
Στις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μαργαρίτη Ευαγγελίδη ενώ η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας θα παρουσιάσει παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !