29 Απριλίου 2015

Φώφη Γεννηματά " Όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ ας πάει μόνος του"

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη τηλεόραση του Αντέννα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε τα εξής:

"Οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογικής συνεργασίας, συμπράξεων, μετώπων ή όπως αλλιώς και αν ονομαστούν  με τη ΝΔ δεν ξέρω αν και ποιους πράγματι απασχολεί, δεν μπορεί να αφορά σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι απλά μια προσωπική μου άποψη, είναι η άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών και της κοινωνικής βάσης του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα της κυβερνητικής και όχι βέβαια εκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ υπήρξε μια εθνική ανάγκη, για μια συγκεκριμένη περίοδο για συγκεκριμένους λόγους. Ο κύκλος αυτός έκλεισε.
Όποιος θέλει να πάει στη ΝΔ, ας πάει μόνος του. Δεν θα πάρει και το ΠΑΣΟΚ μαζί του.
Για εμάς πολλές από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων ήταν αναγκαστικές για να μην τσακιστεί στα βράχια η χώρα με πολύ πιο επώδυνες για τους πολίτες συνέπειες. Σε καμία περίπτωση το ΠΑΣΟΚ δεν αναγνωρίζει ιδεολογικά και πολιτικά τον εαυτό του σε αυτές τις πολιτικές επιλογές. Δεν είμαστε, ούτε γίναμε , ούτε θα γίνουμε νεοφιλελεύθεροι."



Τα μέτρα θα έχουν  υπογραφή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ


«Τα μέτρα όποια και αν  φέρει η κυβέρνηση, θα έχουν υπογραφή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.
Η αντικατάσταση Βαρουφάκη από τη διαπραγματευτική ομάδα, είναι ομολογία αποτυχίας της διαπραγματευτικής πολιτικής όλο αυτό το διάστημα.
Μια πολιτική και μια γραμμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χάραξε, που την υποστήριξε όλο αυτό το διάστημα και νομίζω ότι αυτή την ώρα καταλαβαίνει ότι επί 3 μήνες έχασε χρόνο,  στράγγιξε και τα τελευταία αποθέματα ρευστότητας και αλλάζει γραμμή.
Δυστυχώς παρατηρούμε ότι αν και έχουμε μια διαπραγμάτευση καλά θεατρικά σκηνοθετημένη, δεν υπήρχε σχέδιο σε αυτήν και ουσία. Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν κόκκινες γραμμές, αλλά δεν ξέρουμε τι διαπραγματεύεται όλο αυτό το διάστημα η Ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει παρουσιάσει αυτό το σχέδιο ούτε στον Ελληνικό λαό ούτε στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !