4 Απριλίου 2015

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αρκετές διακυμάνσεις θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς εκτός από νεφώσεις, οι οποίες θα κυριαρχήσουν θα σημειωθούν και βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα. 

Αναλυτικά:

Κυριακή των Βαΐων 
Καιρός: νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από το απόγευμα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Μεγάλη Δευτέρα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο όπου τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και στα κεντρικά. Εξασθένηση των φαινόμενων στα δυτικά από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια. Από το απόγευμα θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.
Μεγάλη Τρίτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Μεγάλη Τετάρτη
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές ενώ τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Μεγάλη Πέμπτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !