4 Απριλίου 2015

Αθώωσαν θανατοποινίτη μετά από... 30 χρόνια στη φυλακή!!!

Ελεύθερος έπειτα από 30 χρόνια στη φυλακή αφέθηκε ένας θανατοποινίτης στην Αλαμπάμα.
Η υπόθεση έκλεισε οριστικά, μετά την εισήγηση των αμερικανών εισαγγελέων, την οποία έκανε δεκτή το δικαστήριο, ότι τα αποδεικτικά στοιχεία βάσει των οποίων ο Αντονι Ρέι Χίντον καταδικάστηκε το 1985 για δύο δολοφονίες είναι ανεπαρκή.

Σύμφωνα με το entertv.gr, ο Χίντον, 58 ετών σήμερα, είχε καταδικαστεί για δύο δολοφονίες, οι οποίες διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια ληστείας σε δύο διαφορετικά εστιατόρια τύπου φαστ φουντ. Οι κατηγορίες εις βάρος του Χίντον, ο οποίος είναι Αφροαμερικανός, βασίστηκαν σε ένα 38άρι περίστροφο, το οποίο βρέθηκε στο σπίτι του.
Τρεις δεκαετίες μετά ωστόσο, οι ιατροδικαστές δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν εάν οι έξι σφαίρες που βρέθηκαν στους τόπους των εγκλημάτων, και οι οποίες είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταδίκη τού Χίντον, προέρχονταν από το περίστροφο που είχε βρεθεί στην κατοχή του.
Ο δρόμος για την απελευθέρωση του Χίντον άνοιξε πέρσι, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε επανάληψη της δίκης και επανεξέταση όλων των στοιχείων εις βάρος του. Ο ίδιος ο Χίντον, ο οποίος πέρασε σχεδόν τη μισή ζωή του κρατούμενος και περιλαμβάνεται στους θανατοποινίτες που έχουν περάσει τα περισσότερα χρόνια στη φυλακή στην Αλαμπάμα, δεν σταμάτησε να λέει ότι είναι αθώος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !