13 Απριλίου 2015

Την Κυριακή 19 Απριλίου ξεκινούν τα Εργαστήρια Ρομποτικής στην Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών




Την Κυριακή 19 Απριλίου ξεκινούν τα Εργαστήρια Ρομποτικής στην Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών.
Το πρόγραμμα το οποίο θα εκπονηθεί θα είναι το ίδια μ΄ αυτό που διεξαγόταν στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης.

Δώστε στα παιδιά σας τη μοναδική στην Κατερίνη  δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάτι το διαφορετικό. Κάτι που μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντές τους,  να τα κάνει να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία  μέσα από το παιχνίδι και την δημιουργία, με την βοήθεια των Robot (ρομπότ). Η διδασκαλία της ρομποτικής μπορεί να είναι μία ώθηση που θα προκαλέσει τα παιδιά και θα τα κάνει να σκεφτούν τι ρόλο διαδραματίζει η ρομποτική στο σύγχρονο κόσμο.
Στη ΜΕΚ συμμεριζόμαστε το όραμα της ομάδας EDUACT (η οποία θα είναι η υπεύθυνη των εργαστηρίων) για νέους τεχνολογικά εγγράμματους με μαθηματική επάρκεια και αυτοπεποίθηση για το μέλλον.
Για πρώτη φορά στην Κατερίνη τα Εργαστήρια ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθούν  στη Μ.Ε.Κ, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής διαδικασίας – αποστολής στο διάστημα. Θα έρθουν αντιμέτωποι με την επίλυση των προβλημάτων υπό πίεση χρόνου με ανεπαρκείς πόρους και άγνωστους ανταγωνιστές. Το πρόγραμμα είναι ένας μικρόκοσμος της πραγματικής ζωής των επιχειρήσεων ρομποτικής και αστρονομίας. Στόχος είναι τα παιδιά να κάνουν μια εισαγωγή στο κόσμο της ρομποτικής σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον όπως αυτό της εξερεύνησης του διαστήματος.
Σχετικά Βίντεο για να πάρετε μια ιδέα. Εργαστήριο Ρομποτικής - The Pluto Project

«Hλιακό Σύστημα, έτος 2078  Eιρήνη επικρατεί στη Γη αφού η τεχνολογία προσφέρει άφθονα αγαθά σε όλους τους ανθρώπους. Οι 2 μεγαλύτεροι εφευρέτες της RoboSpace ο Buzz και ο Shreder είναι οι ήρωες της Γης αφού έχουν φέρει ευημερία σε ολόκληρο τον πλανήτη.Όταν μια μέρα το ραντάρ του Shreder δείχνει κίνδυνο: «Ο Πλούτωνας ο πιο μακρινός πλανήτης – νάνος του ηλιακού μας συστήματος κινδυνεύει να χτυπηθεί από μετεωρίτες που θα αλλάξουν την τροχιά του». Αυτό σημαίνει καταστροφή! Για άλλη μια φορά ο Buzz και ο Shreder πρέπει να κατασκευάσουν μία επίλεκτη ομάδα και να ταξιδέψουν μέχρι τα βάθη του διαστήματος για να σώσουν την κατάσταση. Δεν μπορούν όμως να το κάνουν μόνοι. Χρειάζονται… εσένα!»
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές   9 – 13 ετών     (Γ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου).
Κάθε εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις, διάρκειας 90΄.  
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κυριακή 19/04, Σάββατο 25/04 και Κυριακή , 26/04 και ώρες από 10:30 – 17:00 ανάλογα το τμήμα.(Πιθανή τροποποίηση των ωρών το Σάββατο 25 /04 σε απογευματινές ώρες )
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο τηλεφωνικά στο 23510 78444 από 08:30-17:00 Τσούτσιος Γεώργιος ταμίας ΜΕΚ ή στο 6937049569 Καραλέκας Γεώργιος πρόεδρος ΜΕΚ.
 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1. Συμπλήρωση  αίτησης συμμετοχής στα γραφεία της ΜΕΚ Μητροπολίτου Κυρίλλου 2 στα Καταφυγιώτικα.
2. Πληρωμή της συμμετοχής .– Πληρωμή στα γραφεί της ΜΕΚ, κατά τις ώρες λειτουργίας του ταμείου (Τετάρτη και Πέμπτη και ώρες 18:00-20:00)  3. Εξασφάλιση οριστικής συμμετοχής:
Η οριστική συμμετοχή στο πρόγραμμα εξασφαλίζεται με την καταβολή του ποσού συμμετοχής και τη λήψη απόδειξης. Σε περίπτωση μη διεξαγωγής των εργαστηρίων, λόγο  δικής  μας υπαιτιότητας  θα λάβετε τα χρήματά σας πίσω.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !