21 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN

Οι νέες επιστημονικές εξελίξεις για την οφθαλμολογική πάθηση του κερατόκωνου, η οποία εμφανίζεται με μεγάλη συχνότητα στα άτομα με Σύνδρομο DOWN, αποτελεί το κεντρικό θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που οργανώνει το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής OPHTHALMICA, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 17:00, στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ιπποδρομίου).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου DOWN, ομάδα εξειδικευμένων ιατρών, θα ενημερώσει το κοινό σε εκδήλωση με θέμα:  «Κερατόκωνος στα άτομα με Σύνδρομο DOWN - Νέες προσεγγίσεις».
Από τις 17:00 έως τις 18:00, ο Ελβετός καθηγητής Οφθαλμολογίας Prof. Hafezi Farhad, o χειρουργός οφθαλμίατρος υπεύθυνος τμήματος Kερατοειδούς OPHTHALMICA Δρ. Μίλτος Μπαλίδης και ο χειρουργός οφθαλμίατρος υπεύθυνος τμήματος Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού OPHTHALMICA Δρ. Νικόλαος Κοζέης, θα μιλήσουν για τον κερατόκωνο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις.
Η ενημερωτική συζήτηση διεξάγεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, όπου ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, ακολούθως πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων, όπως έκθεση φωτογραφίας με έργα των παιδιών/ατόμων με σύνδρομο DOWN σε τρεις θεματικές ενότητες ("Κοιτάξτε μας!", "Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια μου" και "Θάλασσες"), στις οποίες τα άτομα με σύνδρομο Down συστήνονται και μας δείχνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ "Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια μου", σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σαββαϊδη και παραγωγή Addart.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !