13 Ιανουαρίου 2015

Ο πιο ακριβοπληρωμένος DJ, που κέρδισε 46 εκατ. δολ.

Αν είσαι DJ, έχεις ταλέντο και όνειρα, μπορείς εύκολα να πλουτίσεις. Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα της προσοδοφόρας ιστορίας του σκωτσέζου μείκτη μουσικών ήχων Calvin Harris που για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε από το Forbes, ως ο πιο ακριβοπληρωμένος DJ για το 2014.

Ο μουσικός παραγωγός Calvin Harris ξεκίνησε από το να “ανεβάζει” τη μουσική του στο διαδίκτυο και μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε να κάνει την παραγωγή και να φτιάχνει μουσική για τα πιο γνωστά ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής βιομηχανίας.
Ο ταλαντούχος remixer και DJ, έχει κερδίσει βραβεία Grammy και MTV VMA, έσπασε το ρεκόρ του Michael Jackson για το Top Ten singles άλμπουμ στην Βρετανία και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή.
Όταν κατέκτησε πέρυσι, τη λίστα για τους πιο ακριβοπληρωμένους DJ’s με το εντυπωσιακό ποσό των 46 εκατομμυρίων δολαρίων στις ετήσιες αποδοχές του, θεωρήθηκε σύμπτωση και μια “φούσκα” της ραγδαίας αναπτυσσόμενης ηλεκτρονικής σκηνής. Αλλά από τότε, το μόνο πράγμα που έχει “σκάσει” είναι το εισόδημα του κορυφαίου DJ που έχει εκτοξευθεί στα ύψη.
Ο Harris, του οποίου τα συνολικά φετινά κέρδη αυξήθηκαν σε 66 εκατομμύρια δολάρια για τους τελευταίους 12 μήνες, είναι για άλλη μια φορά ο “βασιλιάς” των ακριβοπληρωμένων DJ’s. Παίζοντας μουσική σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ, κλαμπ και συναυλίες, ο Harris ξεπέρασε σε κέρδη ακόμα και τους Toby Keith και Jay Z.
“Η άνοδος της dance μουσικής γίνεται με αστρονομικούς ρυθμούς τα τελευταία τρία χρόνια,” είπε ο Harris στο FORBES. “Έτυχε να είμαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή”, συμπλήρωσε.
Γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου του 1984, στη νότια πόλη της Σκωτίας, Dumfries, ο Harris είχε την πρώτη του επαφή με την ηλεκτρονική μουσική στην εφηβεία του όταν ηχογραφούσε demos στο υπνοδωμάτιο του από το 1999.
Δύο από αυτά τα τραγούδια, το “Da Bongos” και το “Brighter Days,” κυκλοφόρησαν ως single για clubs με την ετικέτα της εταιρείας Prima Facie, στις αρχές του 2002. Με μόνο αυτό το single στην κατοχή του, ο έφηβος Harris μετακόμισε από τη Σκωτία στο Λονδίνο, και ξεκίνησε φοβισμένος και με αργά βήματα. Μόνο ένα από τα τραγούδια του, κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του χρόνου που βρισκόταν στο Λονδίνο, το “Let Me Know” με τον τραγουδιστή Ayah στο live-mix CD Electric Soul, Vol. 2, το 2004.
Επιστρέφοντας στο σπίτι στο Dumfries, ο Harris άρχισε να “ανεβάζει” σόλο ηχογραφήσεις που έκανε σπίτι του, στη προσωπική του σελίδα στο MySpace. Έτσι, μια εκπρόσωπος από την EMI άκουσε τα τραγούδια που της άρεσαν πολύ και τελικά ο Harris υπέγραψε στην εταιρεία το 2006. Μετά από ένα ζευγάρι επιτυχημένα singles, ο Harris κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, “I Created Disco”, το καλοκαίρι του 2007, από το οποίο προέκυψαν δύο τεράστιες επιτυχίες (“Acceptable in the 80s” και το “The Girls”) και ανέβηκε ψηλά στα άλμπουμ charts.
Μαζί με το έργο του ως σόλο καλλιτέχνης, ο Harris έγινε γρήγορα ένας πολυπόθητος remixer. Εργάστηκε για singles των Jamiroquai, Groove Armada, All Saints, Rihanna και CSS. Επίσης έγραψε και παρήγαγε τραγούδια το 2007 για το comeback άλμπουμ της Kylie Minogue και συνεργάστηκε με τον Dizzee Rascal για το “Dance Wiv Me”, το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το πιο πρόσφατο single του “I Need Your Love” που συμμετέχει η Ellie Goulding, είναι top 5 hit σε πολλές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !