15 Αυγούστου 2016

Δεκαπενταύγουστος στον Κολινδρό


Με   ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και χοροστατούντος   του Μητροπολίτη  Κίτρους  κ. Γεωργίου  έγινε  την Κυριακή 14 Αυγούστου  2016 η περιφορά του Επιταφίου  και της εικόνας της Παναγίας  από το Μετόχι  της Παναγιάς προς τον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας.  Με τη συνοδεία της φιλαρμονικής Κολινδρού  και παρουσία αρχών και πλήθος πιστών,
  η πομπή  διέσχισε τα στενά του Κολινδρού και  δια της κεντρικής λεωφόρου  έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου μετά τη δέηση  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα της μεγάλης γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου.

 Η μετάσταση της Παναγίας, ανέφερε μεταξύ άλλων, σηματοδοτεί μια νέα ελπίδα για τους χριστιανούς και μια γιορτή που μας βοηθά να  αναθεωρήσουμε το ρόλο μας ως χριστιανοί και ως άνθρωποι. Η Παναγία είναι η μεγάλη πρέσβειρα  και μεσίτρια κάθε ανθρώπου προς τον Υιό  και Θεό μας Χριστό. 
  Στη συνέχεια στο Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με τους πιστούς να προσέρχονται με ευλάβεια και να προσκυνούν τον επιτάφιο της Παναγίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !