10 Αυγούστου 2016

«Μερκούρεια»: Θεσμός που στηρίζει το θέατρο…

«Θεσμός που έχει χαρίσει στιγμές θεατρικές μαγείας…», «…ο μοναδικός θεατρικός θεσμός που τιμά τα ΔΗΠΕΘΕ και την εμπνεύστριά τους Μελίνα Μερκούρη…», «συγχαίρουμε την προσπάθεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών και των συνεργατών του για τη διατήρηση του θεσμού».

Αυτά είναι κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα πιο θερμά λόγια με τα οποία «υποδέχονται» και πάλι τα «Μερκούρεια» οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του ΚΘΒΕ και των ΔΗΠΕΘΕ, των οποίων οι θεατρικές παραγωγές «φιλοξενούνται» φέτος στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», στο πλαίσιο της 22ης διοργάνωσης των «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΩΝ 2016», από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου 2016.
«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με μεγάλη χαρά συμμετέχει στα  “Μερκούρεια”, έναν πετυχημένο θεσμό που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και που ήδη μετρά πολλά χρόνια ζωής και προσφοράς στον πολιτισμό, την παιδεία και την καλλιτεχνική αποκέντρωση. Η καθιερωμένη, πλέον, συνάντησή μας, ειδικότερα φέτος, έχει ξεχωριστή σημασία καθώς η συνεργασία των δύο φορέων διευρύνθηκε με μια πρωτοποριακή δράση για την προώθηση της θεατρικής παιδείας και αγωγής στα σχολεία. (…) Εύχομαι να αντλούμε όλοι μας την έμπνευση που χρειάζεται για να ονειρευτούμε και να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο, μέσα από ανάλογες δράσεις τέχνης και πολιτισμού και τη δημιουργική δύναμη του θεάτρου», τονίζει χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Γιάννης Αναστασάκης.

«Μοναδικός θεσμός…»
«22 χρόνια “Μερκούρεια”, ένας θεσμός που έχει χαρίσει στιγμές θεατρικής μαγείας, καλοκαιρινές θεατρικές βραδιές γεμάτες φώτα, ήχους, φωνές, χρώματα, μας έχει γνωρίσει σπουδαίους συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς που καταθέτουν την καλλιτεχνική τους αγωνία και την αγάπη τους για την τέχνη. Ως ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σε πείσμα των καιρών, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε ξανά σ’ αυτήν τη γιορτή και φέτος με την παράσταση ‘‘Τα σαράντα κλειδιά’’», τονίζει η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ελένη Δημοπούλου.
«Παρά τις δυσκολίες που καθημερινώς αυξάνονται και τα εμπόδια που ξεπηδούν, εμείς πεισμώνουμε και συνεχίζουμε. Συνεχίζουμε να κάνουμε θέατρο. Συνοδοιπόρος μας ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με το δικό του θεσμό, τα ‘‘Μερκούρεια’’. Το μοναδικό θεατρικό θεσμό που τιμά τα ΔΗΠΕΘΕ και την εμπνεύστριά τους Μελίνα Μερκούρη. Προχωράμε, λοιπόν, σε πείσμα των καιρών συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πολιτιστικής ανάδειξης του τόπου μας με δουλειές υψηλού επιπέδου. Εύγε κ. δήμαρχε που συνεχίζετε να προσφέρετε στους συμπολίτες σας δρώμενα με άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα», τονίζει στο μήνυμά της η πρόεδρος Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Βακαλοπούλου.
«Έχουμε πλέον γίνει φίλοι με όλους όσοι εργάζονται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για τα ‘‘Μερκούρεια’’ και είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να επικοινωνούμε κάθε καλοκαίρι μέσω της παράστασής μας», επισημαίνει μεταξύ άλλων και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος.
«Το θέατρο και οι άλλες μορφές των τεχνών σε δύσκολες εποχές παγκοσμίως έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Ο σκοπός της ύπαρξης και της ανάγκης του θεάτρου είναι να ερεθίζει τις ψυχές των ανθρώπων που το παρακολουθούν. Είναι μέσα από την τέχνη του θεάτρου, που είναι η συμπύκνωση όλων των τεχνών, να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Είναι να μας βάζει σε μία διαρκή σκέψη. Παρά τις δύσκολες συγκυρίες της εποχής μας, αξίζει να συγχαρούμε την προσπάθεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών και των συνεργατών του για τη διατήρηση του θεσμού, όλα τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας ψυχαγωγία και επαφή με την τέχνη στους συμπολίτες τους. Συγχαρητήρια σε όλους», επισημαίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης Μιχάλης Αεράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !