18 Ιουλίου 2016

Η Λάρισα υποδέχθηκε το φυσικό αέριο κίνησης



Την έλευση της «Αεριοκίνησης» στην καθημερινή ζωή της πόλης της Λάρισας σηματοδότησε η επίσημη ενημερωτική παρουσίαση για το φυσικό αέριο στην κίνηση οχημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην κεντρική Πλατεία( Πλατεία Μιχαήλ Σάπκα), με αφορμή τη λειτουργία του νέου πρατηρίου FISIKON – ΕΚΟ, (Οδός Βόλου 65).

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν στην πλατεία της Λάρισας, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του φυσικού αερίου ως καύσιμο κίνησης, καθώς και για το σχέδιο ανάπτυξης της ‘Αεριοκίνησης’ στην ελληνική αγορά, που υλοποιεί η ΔΕΠΑ.

Mε χρηματοδότηση της ΔΕΠΑ, μετατράπηκαν δυο υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε διπλού καυσίμου τα οποία και παραδόθηκαν με αφορμή την εκδήλωση.

Το FISIKON ως φυσικό αέριο κίνησης των οχημάτων θα προσφέρει στους κατοίκους τη δυνατότητα επιλογής ενός καυσίμου κίνησης με μοναδικά χαρακτηριστικά. Το φυσικό αέριο είναι οικονομικότερο, ασφαλέστερο και φιλικότερο προς στο περιβάλλον καύσιμο, σε σχέση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα, δεδομένων των μειωμένων εκπομπών ρίπων και ιδιαίτερα σωματιδίων, διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του θείου που εκλύει. Δύναται έτσι να συνεισφέρει καθοριστικά σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην ατμόσφαιρα της πόλης – ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !