11 Ιουλίου 2016

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Κατερίνης




Σε μία όμορφη μουσικοχορευτική γιορτή, η οποία επικεντρώθηκε στην ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού, που διαχρονικά προωθεί τη φιλία και ενδυναμώνει την συνεργασία των λαών εξελίχθηκε το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Κατερίνης.


Οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Ιουλίου, στην Τ.Κ. Παραλίας και την Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα, με την συμμετοχή εννέα συνολικά σχημάτων από τις εξής χώρες: Κύπρος,  Βουλγαρία, Τουρκία, Μολδαβία και Ελλάδα. Τα δρώμενα, τα οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης παρακολούθησαν πλήθος κατοίκων και επισκεπτών.

Πρώτος σταθμός του Φεστιβάλ ήταν το βράδυ του Σαββάτου, η Παραλία, όπου μετά την παρέλαση στους δρόμους του οικισμού 200 και πλέον χορευτών και μουσικών, ακολούθησε το κυρίως μέρος της γιορτής, στην κατάμεστη πλατεία της περιοχής.
Τα μουσικοχορευτικά σχήματα των εξής χωρών: Κύπρου (Dance group "Chrysospiliotissa"), Τουρκίας (Dance group  Bursa Tuana G.S.K),  Βουλγαρίας (Children's choir "ZHARAVA" & Dance group "ZAGORTSI"),  Μολδαβίας (Dance group  "Kodreniy"  &   Dance group "Izvorash"), Ελλάδας (Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού & Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραλίας), παρουσίασαν αντιπροσωπευτικούς χορούς και μουσικές της πατρίδας τους, ενώ απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Την έναρξη του διημέρου κήρυξαν ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Παναγιώτης Αθανασιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος – αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Αναστάσιος Παπαζήσης, οι οποίοι μετέφεραν τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη: «Ο Δήμος Κατερίνης προσπαθεί να δώσει χρώμα στο γκρίζο των ημερών και έμφαση στην προώθηση -ανάδειξη του πολιτισμού σε κάθε έκφρασή του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Αθανασιαδης, «Είναι τιμή για την περιοχή μας να φιλοξενεί πολιτιστικά γεγονότα που ενδυναμώνουν τον πολιτισμό και τη φιλία των γειτονικών λαών» σημείωσε από την πλευρά του, ο κος Παπαζήσης.

Αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα του Δήμου Κατερίνης δόθηκαν σε όλες τις αποστολές από τους εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης, του ΟΠΠΑΠ, της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Το εορταστικό σκηνικό του Φεστιβάλ μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία της Ολυμπιακής Ακτής, όπου μετά την παρέλαση των σχημάτων στους δρόμους του οικισμού, πλήθος κόσμου απόλαυσε - εκτός από τα μουσικοχορευτικά σχημάτων των χωρών που προαναφέρθηκαν - αυθεντικούς ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς και από τα τμήματα του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ».
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, το χαιρετισμό του δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, μετέφεραν ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Παναγιώτης Αθανασιάδης και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ Αντώνης Παπαγιαννούλης.

Και οι δύο ημέρες του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με το κοινό και τα μουσικά σχήματα να γίνονται ένα επί σκηνής και να αποδεικνύουν έμπρακτα  την αγάπη του κόσμου για τη λαϊκή παράδοση. Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την Τροχαία Κατερίνης, τη Δημοτική Αστυνομία, την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, καθώς και όλους τους χορηγούς, εθελοντές και συντελεστές, που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την επιτυχή διοργάνωση του διημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !