9 Μαΐου 2016

Στη Νάουσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το Ολοκαύτωμα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 μετέβηκε στη Νάουσα Ημαθίας και παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωϊκής πόλης της Νάουσας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
έφτασε στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στις 9.30 το πρωϊ της Κυρικής απ όπου αναχώρησε αμέσως, μετέβη οδικώς στη Νάουσα και συγκεκριμένα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου του επιφυλάχθηκε επίσημη υποδοχή και στη συνέχεια τελέστηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.
Αμέσως μετά ο κ. Παυλόπουλος μετέβηκε στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού «Θαβώρ», όπου πραγματοποιήθηκε Τελετή Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη της Ηρωϊκής Πόλης της Νάουσας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά, κατευθύνθηκε στον Τόπο Θυσίας, όπου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και έγινε ρίψη Στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο στο ποταμό Αράπιτσα στη συνέχεια παρακολούθησε την αναπαράσταση της Θυσίας των γυναικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη επίσης στο Μνημείο των 1.241 Νεομαρτύρων στο Πάρκο «Κιόσκι» και αργότερα παρέστη στην παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
ενώ το μεσημέρι  παρακάθησε σε γεύμα που παράθεσε  προς τιμήν του ο Δήμαρχος της πόλης Νικόλαος Κουτσογιάννης.
Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη
 http://alexandriamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !