30 Μαΐου 2016

Τι έφταιγε αυτή η ψυχούλα.....

Μοιάζει σαν να κοιμάται γαλήνια στην αγκαλιά του διασώστη. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ πιο σκληρή. Το βρέφος είχε την ίδια τύχη με τον μικρό Αϊλάν –είναι ένα ακόμα θύμα της Μεσογείου και του ανείπωτου προσφυγικού δράματος… 
Η φωτογραφία διανεμήθηκε από την ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Watch σε μια προσπάθεια να «ξυπνήσει» τους Ευρωπαίους και να τους θυμίσει ότι το προσφυγικό ζήτημα παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. 
Η σορός του βρέφους, η υπηκοότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, περισυνελέχθη από τα νερά της Μεσογείου την Παρασκευή μετά την ανατροπή ενός ξύλινου σκάφους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 45 σοροί έφτασαν στο λιμάνι Ρέτζο Ντι Καλάμπρια με πλοίο του ιταλικού πολεμικού Ναυτικού. 
Δυστυχώς, ο μικρός της φωτογραφίας δεν ήταν ένας από τους 135 ανθρώπους που διεσώθηκαν. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο διασώστης, ο οποίος λέγεται Μάρτιν, αλλά δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει το επώνυμό του, ανέφερε πως όταν είδε το μωρό στη θάλασσα έμοιαζε «με κούκλα, με τα χέρια ανοιχτά»
«Το έπιασα από τον πήχυ του χεριού του και τράβηξα αμέσως το ελαφρύ σώμα προστατευτικά στην αγκαλιά μου, σαν να ήταν ακόμη ζωντανό... Είχε τα χέρια ανοικτά με τα μικροσκοπικά δάχτυλά του στον αέρα, ο ήλιος έλαμπε στα φωτεινά, φιλικά αλλά ακίνητα μάτια του»....

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !