10 Μαΐου 2016

«Βράβευση του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης και του Γυμνασίου Μακρυγιάλου από το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή όλων των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα στο πλαίσιο της φετινής εγκυκλίου σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και
Πολιτιστικών) καθώς και των δράσεων που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη συμβολής της εκπαιδευτικής κοινότητας στο προσφυγικό ζήτημα βράβευσε σήμερα 10 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα «Ζακλίν ντε Ρομιγύ» του ΥΠΠΕΘ εργασίες σχετικές με το προσφυγικό ζήτημα, οι οποίες θα ήταν καλό να προβληθούν στην εκπαιδευτική και ευρύτερη κοινότητα. Από το Νομό μας βραβεύτηκαν οι εργασίες του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης με τίτλο:  «Για ένα πουκάμισο αδειανό», το οποίο εντάσσεται στη θεματολογία: πόλεμος, προσφυγικό και μετανάστευση. Επίσης βραβεύτηκε και το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου για το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο « Ο προσφυγικός Ποντιακός Ελληνισμός», όπου Διαπιστώθηκαν τα κοινά προβλήματα, οι κοινές αγωνίες, οι κοινοί φόβοι, και οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν στο σύγχρονο προσφυγικό ζήτημα. Όλες οι υποβληθείσες εργασίες προωθήθηκαν στο Υπουργείο μέσω της ΔΙΔΕ Πιερίας- Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων.

Η τελική επιλογή έγινε από μέλη της Επιτροπής για την Στήριξη των Παιδιών των Προσφύγων (ΕΣΠΠ), της Επιστημονικής καθώς και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής για την υποβοήθηση του έργου της ΕΣΠΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !