16 Απριλίου 2016

Πρόσφυγας χτύπησε εθελοντή στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας!

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ επεισόδιο συνέβη χθες το μεσημέρι, στην ανοιχτή δομή του κέντρου φιλοξενίας και μάλιστα την ώρα που το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι STAR Δράμας, μετέδιδε ζωντανά συνέντευξη με τον εθελοντή κ. Στέργιο Ηλιόπουλο. Ο κ. Ηλιόπουλος, είναι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν, κάποιες γυναίκες πρόσφυγες, ευρισκόμενες στην αποθήκη όπου φυλάσσονται τα ρούχα που έχουν προσφέρει οι Δραμινοί από το υστέρημά τους, παρεξηγήθηκαν επειδή δεν τους άρεσαν ή δεν έβρισκαν αυτό που ήθελαν!
Το αποτέλεσμα της παρεξήγησης αυτής, ήταν να πετάξουν τα ρούχα κυριολεκτικά στα πρόσωπα των εθελοντών και να υπάρξει παρεξήγηση. Ο κ. Ηλιόπουλος, εθελοντής που καθημερινά και για αρκετές ώρες βρίσκεται καθημερινά στον χώρο προσφέροντας τη βοήθειά του, προσπάθησε να εξηγήσει στις γυναίκες αυτές, ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι στα ρούχα είναι εθελοντές και όχι εργαζόμενοι, ούτε κυβερνητικές ομάδες ή κάτι άλλο, αλλά προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους. Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκαναν.
Φαίνεται όμως ότι η γυναίκα που προκάλεσε το επεισόδιο, πήγε και μίλησε στον σύζυγο ή κάποιον συγγενή της, ο οποίος ήρθε μαινόμενος προς το μέρος του κ. Ηλιόπουλου με έναν σιδεροσωλήνα και προσπάθησε να τον χτυπήσει. Ευτυχώς ο σωλήνας πέρασε ξυστά από το σώμα του κ. Ηλιόπουλου, ενώ άλλοι ψυχραιμότεροι πρόσφυγες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Ο άνδρας ήταν έξαλλος και μάλιστα όταν προσπάθησαν άλλοι πρόσφυγες να τον ακινητοποιήσουν, τους ξέφυγε και προσπάθησε να πάρει μια πέτρα, ευτυχώς όμως τον σταμάτησαν. Όταν ο άνδρας άφησε τον σωλήνα, τον πήρε η γυναίκα και έσπασε την πόρτα και το τζάμι από την αποθήκη.
Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι δεν θα ανεβεί άλλη φορά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. Το περίεργο είναι ότι το όλο επεισόδιο εξελίχθηκε την ώρα που άλλαζε η αστυνομική φρουρά και για κάποιον λόγο, υπάρχει κενό αρκετών λεπτών την ώρα της αλλαγής, από την ώρα που φεύγουν οι προηγούμενοι, μέχρι να ανέβουν οι επόμενοι αστυνομικοί.


1 σχόλιο:

  1. Όσο το Ελληνικό κράτος συνεχίζει την ίδια πολιτική, που επιτρέπει σε παράνομους μετανάστες να πιστεύουν και να πράττουν σαν να έχουν μόνο δικαιώματα, χωρίς υποχρεώσεις αυτά τα φαινόμενα θα αυξάνονται.
    Θα πρέπει να τους κάνουν ξεκάθαρο ότι εδώ πέρα φιλοξενούνται για ανθρωπιστικούς λόγους και είναι αποδέκτες της ελεημοσύνης της Ελληνικής πολιτείας και του Ελληνικού λαού και θα πρέπει να φέρονται ανάλογα.
    Αν λοιπόν δεν τους αρέσει το φαγητό που τους προσφέρετε να αγοράσουν το φαγητό της αρεσκείας τους. Αν δεν μπορούν να μείνουν νηστικοί.
    Αν δεν τους αρέσουν τα ρούχα, οι κουβέρτες κ.τ.λ. να βρουν οι ίδιοι ή να τα στερηθούν.
    Είναι δυνατόν να τους αφήνουμε να κλείνουν δρόμους και να ζητάνε ταυτότητα για να επιτρέψουν αυτοκίνητα να περάσουν ακόμη και αν αυτά είναι ασθενοφόρα και η Ελληνική αστυνομία απλά να ενημερώνει τους οδηγούς ότι δεν μπορούν να περάσουν μέχρι να τους το επιτρέψουν οι παράνομοι μετανάστες;
    Προσωπική μου άποψη στις περιπτώσεις που υπάρχουν παρόμοιες συμπεριφορές από παράνομους μετανάστες τότε αν δεν συντρέχουν λόγοι μεγαλύτερης τιμωρίας έτσι όπως προβλέπεται από τους Ελληνικούς νόμους, τότε να εφαρμόζεται η ποινή της απέλασης πίσω στην Τουρκία και η απαγόρευση εισόδου στην χώρα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 χρόνων.
    Να δούμε τότε αν εξακολουθήσουν να έχουν παρόμοια συμπεριφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !