25 Απριλίου 2016

Μακιγιάζ για πιο νεανική όψη!

Το μακιγιάζ υπάρχει στη ζωή της γυναίκας εδώ και 6.000 χρόνια. Δεν ήταν πάντα στη μορφή που το ξέρουμε, σίγουρα όμως χρησιμοποιούνταν πάντα για τον ίδιο σκοπό: να κάνει τη γυναίκα να


νιώθει πιο όμορφη και περιποιημένη. Από τις αρχές του 20ού αιώνα άρχισε να γίνεται πολύ δημοφιλές και πλέον έχει εξελιχθεί σε τέχνη. Έχει πάει ένα βήμα παραπέρα και μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει ένα πρόσωπο. Οι τεχνικές που υπάρχουν είναι πολλές και καθεμιά εξυπηρετεί και έναν διαφορετικό και συγκεκριμένο σκοπό. Μακιγιάζ για να δημιουργηθούν γωνίες στο πρόσωπο, μακιγιάζ για να δείχνουν πιο μεγάλα τα μάτια, για να δείχνει η επιδερμίδα πιο ηλιοκαμμένη. Μακιγιάζ για να δείχνει μια γυναίκα πιο φρέσκια και πιο νέα. Με αυτό θα ασχοληθούμε σήμερα! Μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα λοιπόν, παρακάτω σου προτείνω μερικές συμβουλές προς αυτή την κατεύθυνση..



1) Ενυδάτωση!


Με θαυμαστικό γιατί είναι το πιο σημαντικό βήμα. Νεανικότητα σημαίνει ενυδατωμένο δέρμα. Πριν κάνεις ο,τιδήποτε λοιπόν, ενυδάτωσε σωστά το πρόσωπό σου. Και χρησιμοποίησε προϊόντα τα οποία είναι σε υγρή μορφή.


2) Κονσίλερ


Χρησιμοποίησε ένα κονσίλερ σε υγρή μορφή. Τα υπόλοιπα τείνουν να μαζεύονται στις γραμμούλες του προσώπου και να τις τονίζουν περισσότερο...Μην το βάλεις μόνο κάτω από τα μάτια αλλά και στο κέντρο του πηγουνιού, κατά μήκος της μύτης και στις γραμμές γύρω από τα ρουθούνια, στις γραμμές γύρω από το στόμα όταν χαμογελάς αλλά και στο κέντρο του μετώπου ανάμεσα από τα φρύδια και λίγο πιο πάνω. Άπλωσέ το σωστά με ταμποναριστές κινήσεις για να έχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα.





3) Μέικαπ


Ένα βρεγμένο σφουγγαράκι έιναι αυτό που χρειάζεσαι προκειμένου να απλώσεις τη βάση σου. Βρέξ’το με λίγο νερό, στράγγιξέ το, βάλε το μέικαπ σου στο πίσω μέρος του χεριού σου, βούτηξε το σφουγγαράκι εκεί και μετά άπλωσε το προιόν στο πρόσωπο. Το μυστικό για να κλέψεις κάποια χρονάκια μέσω του μακιγιάζ είναι να φαίνεται το μέικαπ πολύ ελαφρύ επάνω στο πρόσωπό σου. Ε λοιπόν με το βρεγμένο σφουγγαράκι να απορροφά το παραπανίσιο υλικό αλλά και το νερό που το κάνει λιγότερο παχύ θα πετύχεις το στόχο σου.




4) Η σωστή αλλά μη απαραίτητη πούδρα


Μη χρησιμοποιήσεις πούδρα. Όπως είπαμε το αποτέλεσμά μας θέλουμε να είναι ανάλαφρο και η πούδρα δε μας βοηθά σε αυτό. Αν νιώθεις όμως πως οπωσδήποτε πρέπει να χρησιμοποιήσεις πούδρα προτίμησε κάποια που να είναι ημιδιαφανής και να διαχέει το φως.

5) Ρουζ


Βάλε το ρουζ σου στο υψηλότερο σημείο των ζυγωματικών σου προκειμένου να τονίσεις τη δομή του προσώπου σου.




6) Φρύδια


Γέμισε τα φρύδια σου. Όσο μεγαλώνουμε τα φρύδια μας τείνουν να γίνονται πιο λεπτά, τη στιγμή μάλιστα που τα πειράζουμε συνέχεια με το τσιμπιδάκι. Ένα σωστά γεμισμένο φρύδι λοιπόν μας προσφέρει αυτόματα μια πιο νεανική όψη.


7) Βλεφαρίδες


Χρησιμοποίησε το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες προκειμένου να τις κάνεις πιο καμπυλωτές. Ακόμα και αν δε χρησιμοποιήσεις μάσκαρα, αυτό το βήμα θα κάνει τα μάτια σου να μοιάζουν πιο μεγάλα και φωτεινά!


8) Βάση σκιας


Πάντα να χρησιμοποιείς μία βάση πριν βάλεις σκιά στα μάτια σου προκειμένου να κρατήσεις τη σκιά στη θέση της. Εάν δε γίνει αυτό, η σκιά μπορεί να μαζευτεί στις τυχόν υπάρχουσες γραμμούλες και να τις τονίσει.


9) Κραγιόν


Όσο μεγαλώνουμε τα χείλια μας γίνονται κομματάκι μικρότερα. Συνεπώς ένα έντονο/σκούρο χρώμα κραγιόν θα τόνιζε περισσότερο το φαινόμενο. Χρησιμοποίησε κραγιόν σε nude αποχρώσεις ή κραγιόν τα οποία αναδεικνύουν το φυσικό χρώμα των χειλιών σου. Επίσης, βάλε λίγη βαζελίνη ή lip-gloss στο μέσο του κάτω χείλους σου. Αυτό θα δώσει την αίσθηση πιο γεμάτων χειλιών!




10) Λάμψη
Ένα λαμπερό πρόσωπο δείχνει σαφώς και πιο φρέσκο. Βάλε λοιπόν το highlighter στη ζωή σου, χωρίς να το παρακάνεις όμως. Άπλωσέ το πάνω από τα μήλα,στο κόκαλο των φρυδιών αλλά και πάνω από την καμάρα του φρυδιού σου, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, στη μέση πάνω από το άνω χείλος και τέλος αν θέλεις χρησιμοποίησε μικρή ποσότητα κάτω από το κάτω βλέφαρο την οποία στη συνέχεια θα «μπερδέψεις» μέσα στο κονσίλερ για να μην είναι τόσο έντονη.



Της Χαρούλας Παυλίδου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !