12 Μαρτίου 2016

«Έλλειψη προσωπικού στο ΚΕΔΔΥ Πιερίας »

Τα ΚΕΔΔΥ(Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης)μια δομή με Διαγνωστικά και Υποστηρικτικά χαρακτηριστικά εκπαιδευτικού προσανατολισμού, αγκαλιάστηκαν,από την εκπαιδευτική κοινότητα και έπεισαν για την αναγκαιότητα της ύπαρξής
τους. Αντί να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν, η διαχρονική έλλειψη χρηματοδότησης οδήγησε στην υποστελέχωση τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των ΚΕΔΔΥ. Το αποτέλεσμα είναι να λειτουργούν  χάριν στο φιλότιμο των υπηρετούντων συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση προβλημάτων.
Συγκεκριμένα, υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού - εξειδικευμένου στην εκπαιδευτική αξιολόγηση - τόσο στην Β/θμια βαθμίδα , όσο και στην Α/θμια βαθμίδα. Η παραπάνω έλλειψη των εκπαιδευτικών θα οδηγήσει στην μη ολοκλήρωση του φακέλου της αξιολόγησης των μαθητών/τριών. Το αποτέλεσμα θα είναι για μία ακόμα φορά μαθητές /τριες και γονείς να ταλαιπωρούνται με καθυστέρηση της διαδικασίας αλλά και να μετακινούνται σε άλλα ΚΕΔΔΥ της Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας.

Ζητάμε:
Συγκεκριμένα από την Δ/νση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και την Περιφερειακή Δ/νση Κεντρικής Μακεδονίας την άμεση  τοποθέτηση στο ΚΕΔΔΥ Πιερίας  εκπαιδευτικών της Α/θμιας και  Β/μιας εκπαίδευσης  για να υπάρξει  άμεσα η ολοκλήρωση των αξιολογήσεων  των μαθητών/τριών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !