21 Μαρτίου 2016

Μυστικά που θα αναβαθμίσουν το στυλ σου!





Η καθεμιά μας σίγουρα έχει να προτείνει τα δικά της μυστικά-κόλπα που χρησιμοποιεί για να είναι πιο ευπαρουσίαστη, περιποιημένη, προσεγμένη στην εμφάνιση και συνεπώς να νιώθει πιο όμορφα με τον εαυτό της. Εγώ με τη σειρά μου έψαξα και συγκέντρωσα τέτοια μυστικά και τα μοιράζομαι μαζί σου!



1.  Ένα σημείο του σώματος κάθε φορά

Εάν έχεις αποφασίσει στην έξοδό σου να φορέσεις κάτι αποκαλυπτικό καλό είναι να συνδυάσεις έτσι τα ρούχα σου ώστε να αποκαλύπτεται ένα σημείο του σώματός σου τη φορά. Εάν για παράδειγμα θέλεις να δείξεις τα πόδια σου, προτίμησε να μη δείξεις και το ντεκολτέ.





2.  Περί «στρωσίματος»Το μυστικό για να σου στρώνει σωστά αλλά και ταυτόχρονα να είναι άνετο ένα μπλουζάκι είναι να έχει 95% βαμβάκι και 5% λίκρα. Τα τζιν σου παντελόνια πρέπει να έχουν τουλάχιστον 2% λίκρα προκειμένου να διατηρήσουν το σχήμα τους!





3.  Μην περιορίζεσαι μόνο στο γυναικείο τμήμα

Την επόμενη φορά που θα πας σε ένα πολυκατάστημα επισκέψου και το παιδικό αλλά και το αντρικό τμήμα. Ναι, για σένα θα ψωνίσεις και από κει! Στο παιδικό τμήμα μπορείς να βρεις χοντροκομμένα αξεσουάρ τα οποία είναι της μόδας και στο αντρικό oversize πουκαμίσες και πουλόβερ-επίσης τάση της εποχής. Επειδή τα αντρικά ρούχα είναι πιο τετραγωνισμένα, συνδύασέ τα με κολάν ή skinny παντελόνια και πρόσθεσε κάποια ζώνη στο σύνολο.





4.  Ο μεγάλος ρόλος του σωματότυπου

Μόλις παρατηρήσεις το σώμα σου, κάνεις τις δοκιμές σου για το τί σε κολακεύει σε ρούχα αλλά και ξεκαθαρίσεις το σωματότυπό σου, φίλτραρε αυστηρά και προσάρμοσε την εκάστοτε μόδα της εποχής. Είναι καλό να ακολουθούμε τα trends αλλά όχι τυφλά..





5.  Ψώνισε προετοιμασμένη!

Σε περίπτωση που θέλεις να βγεις στην αγορά προκειμένου να βρεις ένα σύνολο για μια σημαντική περίσταση εξοπλίσου! Πάρε μαζί σου για παράδειγμα τα παπούτσια που θέλεις να βάλεις στην περίσταση αυτή, το ξεχωριστό κόσμημα ή το κορμάκι που ενδεχομένως θέλεις να φορέσεις από κάτω για να σου στρώνει καλύτερα το σύνολο.



6.  Να είσαι ανοιχτόμυαλη

Μια στο τόσο πάρε μαζί σου στο δοκιμαστήριο και ένα κομμάτι το οποίο σου αρέσει μεν αλλά είναι κάτι που δεν φοράς συνήθως-θεωρείς πως δεν είναι του στυλ σου..



7.  Αναβάθμισε τα κουμπιά

Τα κουμπιά σε ένα παλτό είναι συνήθως εκείνα που προδίδουν την τιμή του. Εάν λοιπόν θέλεις να «αναβαθμίσεις» κάποιο κομμάτι σου απλώς άλλαξε τα κουμπιά!





8.  Το εντυπωσιακό φόρεμα

Εάν το φόρεμά σου έχει εντυπωσιακό κόψιμο ή είναι διακοσμημένο από μόνο του, επέλεξε να φορέσεις μόνο ένα αξεσουάρ-όπως ένα ζευγάρι σκουλαρίκια.



9.  Το comeback

Τίποτα δεν επιστρέφει στη μόδα ακριβώς όπως ήταν παλιά. Αν λοιπόν αποφασίσεις να φορέσεις την ολόσωμη φόρμα που είχες αγοράσει τη δεκαετία του ’90 και την θεωρείς ένα από τα μοναδικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σου, κοίτα να το σκεφτείς λιγάκι πρώτα, να πάρεις μία γνώμη ή να την προσαρμόσεις στα σημερινά δεδομένα προσθέτοντας για παράδειγμα ένα ακόμα κομμάτι στο σύνολο!



10.  Εκπτωτικά κομμάτια

Αγόρασε ένα εκπτωτικό κομμάτι-ευκαιρία μόνο εάν σου αρέσει πολύ. Το ότι ένα κομμάτι σου φαίνεται έξυπνη αγορά απλά και μόνο γιατί είναι στο 30% της αρχικής τιμής δε σημαίνει πως θα το φορέσεις κιόλας.. Οικονομία!





11.  Κάνε τη διαφορά

Δοκίμασε κλασσικά κομμάτια αλλά με μια διαφοροποίηση-έκπληξη. Για παράδειγμα, φόρεσε ένα σμόκιν παντελόνι με ένα γραφικό σχέδιο και όχι σε μονόχρωμο, ένα παπούτσι τύπου σταράκι σε τζιν ύφασμα ή μιλιτέρ χρώμα.



12.  Περί εσωρούχου..

Πάντα να επιλέγεις το σωστό νούμερο σουτιέν. Συζήτησέ το και με την πωλήτρια ώστε να σε βοηθήσει. Ένα σωστό σουτιέν μας δίνει αυτοπεποίθηση καθώς κάνει τα ρούχα να πέφτουν όμορφα πάνω μας. Η λεπτομέρεια κάνει όντως τη διαφορά.



13.  Επαναδιαμόρφωσε τα κοσμήματά σου

Πέρασε μία αλυσίδα ανάμεσα από το κούμπωμα της καρφίτσας σου και έχεις αμέσως ένα νέο κολιέ! Φόρεσε τις αλυσίδες για το λαιμό σου γύρω από τον καρμό σου ώστε να τις κάνεις βραχιόλι και πρόσθεσε σκουλαρίκια με κλιπ στις μπαλαρίνες σου ώστε να τους δώσεις ένα άλλο στυλ. Βάλε φαντασία και κάνε τις δοκιμές σου!



14.  Επένδυσε σε αξεσουάρ

Τα πρωτότυπα παπούτσια, τα εντυπωσιακά κοσμήματα, τα φουλάρια με ενδιαφέρον σχέδιο είναι αυτά που μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα ξεχωρστό και καθόλου βαρετό στυλ. Επένδυσε λοιπόν σε μερικά τέτοια καθώς ευτυχώς υπάρχουν σε όλων των ειδών τις τιμές στην αγορά! Εσύ ελέγχεις το πόσο ακριβά θα είναι!





15.  Συνδύασε κολλητά με υπερμεγέθη-baggy κομμάτια

Είναι πολύ κολακευτικός ο συνδυασμός κάποιου στενού ρούχου με κάποιο πιο φαρδύ. Για παράδειγμα κολάν με φαρδιά μπλούζα:




16.  Σκουλαρίκια για όλες τις συνθήκες!

Αγόρασε σκουλαρίκια-studs, τα καρφωτά που το μέγεθός τους δεν ξεπερνάει αυ΄το του λωβού δηλαδή. Είναι αυτά που θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση, είναι πάντα safe και κομψή επιλογή. Μπορούν να συνοδέψουν όλα σου τα σύνολα.





17.  Φτιάξε το προσωπικό σου lookbook

Έαν πήρες ωραία σχόλια ή απλά σου άρεσε πολύ ένα στυλ που δημιούργησες για τον εαυτό σου, φωτογράφησέ το! Σταδιακά θα δημιουργηθεί μια ομάδα φωτογραφιών που θα σου υποδεικνύει κάθε φορά την κατεύθυνση που πρέπει να πάρεις όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα προσεγμένο σύνολο.



18.  Η θαυματουργή ταινία διπλής όψεως

Η ταινία διπλής όψεως έρχεται να σε σώσει κάθε φορά που ανοίγει πολύ περισσότερο από ότι θα ήθελες το άνοιγμα του κρουαζέ φορέματος στο ντεκολτέ, που ο γιακάς του πουκαμίσου απλά δε λέει να κάτσει στη θέση του, που το τελευταίο κομμάτι της ζώνης είναι μικρό ωστέ να μπει στο ειδικό θυλάκι αλλά μεγάλο ώστε να «πετάει» και να σου σπάει τα νεύρα! Με αυτή την ταινία όλα αυτά λοιπόν μπορείς να τα κολλήσεις στη θέση τους!

Εσύ τί μυστικά έχεις να μου προτείνεις;

  Της Χαρούλας Παυλίδου       

                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !