15 Φεβρουαρίου 2016

Μάτια με κουκούλα; Ή αλλιώς “hooded eyes”.

Δεν είναι μόνο το χρώμα των ματιών που είναι ιδιαίτερο σε κάθε άνθρωπο, αλλά και το σχήμα τους. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο σχήμα στα μάτια και το σχήμα των βλεφάρων διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Κάτι τέτοιο επηρρεάζει και τον τρόπο που
βάφουμε τα μάτια μας. Μερικές από εσάς ίσως τοποθετείτε σκιά ή eyeliner στα μάτια σας ακριβώς όπως σας πρότεινε μία φίλη σας ή προσπαθήσατε να αντιγράψετε ένα ωραίο μακιγιάζ ματιών που είδατε στο ίντερνετ. Μόνο που σε εσάς η σκιά όταν έχετε ανοιχτά τα μάτια σας εξαφανίζεται, το eyeliner δείχνει να έχει χάσει τον «ευθύ δρόμο» του τα μάτια σας δεν έχουν καμμία σχέση με εκείνης της κοπέλας στο youtube. Μήπως έχεις τα λεγόμενα hooded eyes; Ας δούμε τι σημαίνει αυτό..
 «Ηooded eyes» ή ας τα λέμε «μάτια με κουκουλίτσα» ελληνιστί, είναι εν ολίγοις τα μάτια των οποίων το πάνω μέρος έχει λίγο παραπάνω δέρμα που κρύβει μέρος του βλεφάρου-μερικές φορές και όλο το βλέφαρο. Ως αποτέλεσμα, όταν απλώνεουμε σκιά στο κινητό βλέφαρο δε φαίνεται παραμόνο όταν έχουμε κλειστά τα μάτια και το eyeliner και η μάσκαρα μουτζουρώνουν το μέρος που βρίσκεται το κόκκαλο κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου.
 Μην ανησυχείς, δεν αποτελείς εξαίρεση. Κοινώς, είμαστε πολλές εκεί έξω... Άλλες έχουν μάτια πιο «βαθουλωμένα», άλλες έχουν μάτια σε μικρότερη απόσταση μεταξύ τους, άλλες έχουν μάτια που το βλέφαρο φαίνεται να κοιτάει προς τα κάτω/πάνω και άλλες έχουν μάτια με μεγάλα βλέφαρα-οκ αυτές είναι ίσως οι πιο ευνοημένες όσον αφορά το μακιγιάζ ματιών. Δεν είναι ίδια όλα τα λουλούδια σε έναν κήπο! Το μόνο ίσως εκνευριστικό για κάποιον που έχει μάτια με κουκουλίτσα είναι πως θα πρέπει να προσαρμόσει το μακιγιάζ καταλλήλως προκειμένου να φαίνεται πιο καθαρά και όμορφα! Πολλές γνωστές μας-οκ όχι ακριβώς γνωστές μας-έχουν αυτό το έιδος ματιού και με το σωστό μακιγιάζ έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για δες..


             Renee Zellweger         

                     Jennifer Lawrence

                              Emma Stone

                           Kate Blanchett

 Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι σωστές επιλογές μακιγιάζ για hooded eyes.
  • Χρησιμοποιούμε primer πριν απλώσουμε σκιά στο κινητό βλέφαρο. Αυτού του είδους τα μάτια τείνουν να μουτζουρώνουν τα προϊόντα που βάζουμε πάνω τους. Έτσι κρατάμε τη σκιά ακριβώς εκεί που την θέλουμε και δε μουτζουρώνονται τα υπόλοιπα σημεία καθώς ανοιγοκλείνουμε το μάτι.
  • Για τον ίδιο λόγο, προτίμησε αδιάβροχη μάσκαρα και eyeliner.
  • Βάφοντας το κινητό βλέφαρο προχώρησε πάνω από την φυσιολογική πτυχή που κάνει το μάτι. Ουσιαστικά βάψε και μέρος της «κουκούλας». Κάνε το με το μάτι ανοιχτό κοιτώντας ευθεία σε έναν καθρεφτη ούτως ώστε να βρεις μέχρι ποιό σημείο μπορείς να προχωρήσεις προς τα πάνω και να είσαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.
  • Προτίμησε χρώματα ματ και όχι χρώματα που λαμπυρίζουν. Ο λόγος είναι ότι τα ματ χρώματα τείνουν να απορροφούν το φως, ενώ τα λαμπυρίζοντα το αντανακλούν. Όταν το φως απορροφάται, κάνει την «κουκούλα» να φαίνεται μικρότερη και τραβηγμένη πίσω, ενώ όταν το φως αντανακλάται, την τονίζει.
  • Μη βάζεις σκούρα χρώματα στην εσωτερική γωνία του βλεφάρου. Θα κάνει το μάτι να φαίνεται πιο μικρό και κλειστό.
  • Μπορείς να βάψεις το κάτω βλέφαρο αλλά προσπάθησε να μην το βάψεις έντονα γιατί κάτι τέτοιο θα κάνει το μάτι να φαίνεται τραβηγμένο προς τα κάτω. Το ιδανικό για το κάρτω βλέφαρο είναι να περιοριστείς στο βάψιμο μόνο της υγρής γραμμής.
  • Όσον αφορά το eyeliner, κάνε τη γραμμής σου λεπτή και κοντά στις βλεφαρίδες. Γενικότερα πειραματίσου γιατί δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βάζουμε eyeliner στο μάτι. Θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει!
  • Αν συνήθως βάφεις τα φρύδια σου, μην τραβάς πολύ κάτω τη γραμμή στην άκρη του φρυδιού.
  • Χρησιμοποίησε highlighter κοντά στο φρύδι και μην προχωρήσεις πολύ πιο κάτω από αυτό γιατί τότε θα έχεις βάψει την «κουκούλα» και θα την τονίσεις.
  • Αν χρησιμοποιείς ψεύτικες βλεφαρίδες, επέλεξε κάποιες με όχι πολύ μεγάλο μήκος. Εκείνες με το πολύ μεγάλο μήκος θα κρύβουν όλο σου το βλέφαρο-και κατ’επέκταση το μακιγιάζ σου-κάθε φορά που θα ανοίγεις το μάτι.
Bonus βιντεάκι με smokey μακιγιάζ για hooded eyes:
Αυτά από μένα και καλή επιτυχία να έχουμε!


Της Χαρούλας Παυλίδου


 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !