20 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΩΝ ΒΡΑΣΝΩΝ


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βρασνών, το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου 2016, γράφτηκε ο συγκινητικός επίλογος, στην τραγική ιστορία του Ζαχαρία Καρδάρα του Αστερίου, ο οποίος ενώ υπηρετούσε ως 19χρονος στρατιώτης στην Κύπρο, απήχθη και σκοτώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1966 από Τουρκοκύπριους εξτρεμιστές, αλλά αγνοούνταν επί 50 χρόνια, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ η σορός του.

Η ταυτοποίηση του DNA του πρόσφατα στην Κύπρο, έδωσε τέλος στο ερώτημα για την τύχη του Έλληνα στρατιώτη, ο οποίος κηδεύθηκε μετά από μισό αιώνα στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Τα αδέρφια του Ζαχαρία Καρδάρα, ήταν στη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, καθώς οι γονείς του είχαν πεθάνει (η μητέρα του πριν λίγα χρόνια), χωρίς να μάθουν τι απέγινε ο γιός τους.  
«Ένας εθνομάρτυρας επέστρεψε στα πάτρια εδάφη», τόνισε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης Νικόλαος Θωμά, ενώ για τον ήρωα στρατιώτη μίλησε και ο διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών, ταξίαρχος Νικόλαος Φλάρης.
Στην τελετή, παρευρέθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Αντώνης Μανδρίτης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς, εκπρόσωποι των τοπικών και στρατιωτικών αρχών, και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Τα οστά του Ζαχαρία Καρδάρα, τοποθετήθηκαν στο οστεοφυλάκιο του νεκροταφείου Βρασνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !