20 Ιανουαρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΦΕΣΟ


Ομιλία με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ-ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ, χρήση και κατάχρηση» θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Ιανουαρίου 2016, στις 11πμ  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νέας Εφέσου, από τον λογοτέχνη, εκπαιδευτικό του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης του Υπουργείου Υγείας,  Θεοχάρη Μπικηρόπουλο, δημότη «Δίου-Ολύμπου».

Σύμφωνα  με την εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  ο αλκοολισμός  θα είναι το τρίτο κατά σειρά πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα μετά τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο. Το αλκοόλ ακολουθεί «ιστορικά» μια παράλληλη πορεία με τον άνθρωπο, μέσα στο πέρασμα των αιώνων με τις πολιτισμικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, φτάνοντας στο σήμερα, τις τάσεις και τις συνήθειες της σύγχρονης εποχής. Η συνεχόμενη αυξητική πορεία του δείκτη κατανάλωσης αλκοόλ, επιβεβαιώνει ότι αυτή η «παράλληλη» πορεία θα συνεχισθεί.
Η ομιλία που γίνεται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του 10ου βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου «Αλκοοόλ –Αλκοολισμός, χρήσης και κατάχρηση»,( εκδόσεις  ΟΣΤΡΙΑ ) θα εστιάσει  στην παρουσίαση του φαινομένου του αλκοολισμού σε όλες του τις διαστάσεις, ξεκινώντας με την  ιστορική αναδρομή, τις φάσεις του, τις μορφές, τις επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκαλεί στην υγεία του ανθρώπου, τις κοινωνικές επιπτώσεις, τον ρατσισμό, τις νέες μορφές κατάχρησης και  την «κουλτούρα» των νέων απέναντι στο αλκοόλ.  
Σημαντικές  θα είναι επίσης  οι αναφορές  σε έρευνες για τις θετικές επιδράσεις του αλκοόλ από τη «λελογισμένη χρήση» , στο φαινόμενο του αλκοολισμού στα χρόνια της οικονομικής κρίσης,  τη σχέση ανεργίας -αλκοόλ, όπως επίσης και στις  πρόσφατες ανακοινώσεις και τα μέτρα σχετικά με το αλκοόλ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  και της Ε.Ε.
Η εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νέας Εφέσου κ. Χαράλαμπου Κουτσιμάνη, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου –Ολύμπου και την υποστήριξη της  «Ένωσης  Συγγραφέων Πιερίας».
Την επιμέλεια και το συντονισμό της ημερίδας  έχει αναλάβει η γνωστή συγγραφέας  κ. Γεωργία Κακαλοπούλου.


Σύντομο βιογραφικό

O Θεοχάρης Μπικηρόπουλος  γεννήθηκε το 1965 στο Villigen της Γερμανίας. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί από 16 χρονών στον τύπο της Κατερίνης  με σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες και παρεμβάσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Πιερίας.
Ιδρυτής και εκδότης των περιοδικών WEEK και   MUST- 4 Εποχές τη δεκαετία του ΄90 ως το 2005 .
Διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Κατερίνης, τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών.
Συνεργάστηκε με όλες τις τοπικές   εφημερίδες, υπήρξε  ανταποκριτής Αθηναϊκών ΜΜΕ,  κειμενογράφος διαφημίσεων και λογογράφος.
Εργάσθηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, σε Νομάρχες,  Πολιτικά Γραφεία και το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Υπήρξε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνιακής υποστήριξης σε υποψήφιους που εκλέχθηκαν,  συμμετείχε και συμμετέχει σε ομάδες επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού.
Ενεργό μέλος πολλών Συλλόγων με πολυποίκιλη δράση.
Μέλος της «Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων».
Διετέλεσε «Συντονιστής» της Ομάδας Επικοινωνίας και ΜΜΕ του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», τη διετία 2006 και 2007.
Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.
Από το 2004 ως τον Ιανουάριο του 2008, διετέλεσε, Υπεύθυνος  Τύπου -Επικοινωνίας  και Διευθυντής πολιτικού γραφείου Υφυπουργού στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα.
To 2007 παρακολούθησε το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» της Στοάς Βιβλίου.
Κάτοχος του   Μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc  «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας»  της  Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας 2008-2010 (Ε.Σ.Δ.Υ.  μέλος των:  WHO, ASPHER, EAPHSS, EHMA, FICOSSER).
Μελέτες και εργασίες  του έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο  Δημόσιο  ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας στην Κατερίνη.
Τιμήθηκε  από το Δήμο Κατερίνης στις 22-7-2006 « για την προσφορά με το  έργο του στη πνευματική ζωή της Κατερίνης και στα Ελληνικά Γράμματα».

Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του:
 • «Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ
 • «Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).
 • «Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση, Πρόλογος του Άρη Σπηλιωτόπουλου)2005.
 • «Η Βαλίτσα», Eκδόσεις Σαββίδη 2008.
 • «Εγώ; Εσύ…», Θέατρο, 2011.
 • «Αλκυονίδες Νύχτες», Τα  Ερωτικά - ανθολογία περιόδου 2004-2011
 • «Οδυσσέα, μη γυρίσεις στην Ιθάκη». Τα  Ερωτικά - ανθολογία περιόδου 2010-2011. 2011.
 • «Οι έρωτες της Ενδορφίνης», ενότητα στην ελληνοιταλική δίγλωσση τριλογία TRA LUDICHE EVOLUZIONI INTERIORI SI CERCA L'AMORE/ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ORNELLA CAPPUCCINI, GIOVANNI CAMPISI[ΠΟΙΗΣΗ] EDIZIONI UNIVERSUM, ITALIA Νοέμβριος 2014.
 • «Κρίσεις επιΚρίσεων»,  εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ, Φεβ 2015.
 • «Ανθολόγιο Ποιήσεως» Ιούλιος  2015, (συλλογικός τόμος), Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ
 • ΑΛΚΟΟΛ-ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ, ΧΡΉΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΤΡΙΑ 2015.

Συμμετείχε  στα «Αικατερίνεια 2008» (1-11-2008) με έκθεση σκίτσων περιόδου 1981-2008.
Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον μουσικοσυνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη.
Κείμενά του συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο «Αντώνης Κάλφας: λογοτεχνικές εκδόσεις, μαρτυρίες και αφηγήσεις στην Πιερία 1918-2010» Κατερίνη 2011, του Πολιτιστικού  Οργανισμού Δήμου Κατερίνης.
Από το 2014 το Ιταλικό θεματικό λογοτεχνικό περιοδικό «UT»  δημοσιεύει ποιήματά του σε μετάφραση Γ. Χαϊδεμενοπούλου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !