6 Ιανουαρίου 2016

Ο 18χρονος Χρήστος Σαντικίδης από την Καλλιθέα έπιασε τον Σταυρό στην Παραλία Κατ.




Η επίσημη τελετή, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Παραλία. Η λιτανευτική πομπή που σχηματίστηκε από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, με την προσέλευση του Ιερού Κλήρου και των τοπικών Αρχών κατέληξε στην παρακείμενη προκυμαία, απ’ όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού.


Στην πομπή συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, ενώ τιμές απέδωσε  άγημα της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.

Άτομα όλων των ηλικιών βούτηξαν στα νερά για να πάρουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Ο τυχερός που έπιασε τον σταυρό ήταν ο 18χρονος Χρήστος Σαντικίδης από την Καλλιθέα.
Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά το πέρας της τελετής ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος: «Η μέρα αυτή δεν είναι απλά μία θρησκευτική εορτή, αλλά μία ημέρα κατά την οποία ο λαός μας αισθάνεται και βιώνει την συνοχή του, την ενότητά του, την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον. Μία ελπίδα την οποία φέρνει με τον φωτισμό του ο ενανθρωπήσας Κύριος. Και αυτός ο φωτισμός προέρχεται από την κατά Χριστόν Ζωή […]».
Ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης παρέστη το πρωί και στον εορτασμό των Φώτων, που με κάθε  επισημότητα και λαμπρότητα έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Κατερίνη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, με ιδιαίτερη λαμπρότητα τα Θεοφάνεια, μία από τις αρχαιότερες εορτές της εκκλησίας μας που αναφέρονται στη φανέρωση της Αγίας Τριάδας στη Βάπτιση του Ιησού Χρηστού έγινε και στην Παραλία του Κορινού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !