4 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ- Εμπειρίες από την Ελλάδα στη Γερμανία

«Στην Ελλάδα πρωτοπορούμε σε εφαρμογές εξοικονόμησης ενέργειας στον τομέα του Τουρισμού και των ξενοδοχειακών υποδομών. Με τις εμπειρίες και τις τεχνικές μας ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και την αποδοτικότητα των τουριστικών
επενδύσεων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Χάρης Αλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Δομοτεχνική Α.Ε. και κάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές να εμπιστευτούν τις προοπτικές του Ελληνικού τουρισμού και τους Γερμανούς προμηθευτές να εμπιστευτούν την Ελληνική αγορά, τονίζοντας τις δυνατότητες που παρέχει η εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Στουτγάρδη, στο πλαίσιο Ημερίδας που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας από to Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και την εταιρία συμβούλων eclareon στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (IHK) Στουτγάρδης και Περιχώρων, για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ στον τομέα του Τουρισμού, ο κ. Αλεξόπουλος μετέφερε την πρακτική εμπειρία, τις τεχνικές λύσεις και τα διαχειριστικά μοντέλα που έχουν εφαρμογή σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης υφισταμένων ξενοδοχείων, αλλά και σε έργα κατασκευής νέων πράσινων μονάδων, σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο κ. Αλεξόπουλος παρουσίασε σημαντικά βιοκλιματικά έργα της Δομοτεχνική Α.Ε. όπως είναι το σύνθετο τουριστικό συγκρότημα The Porto Heli Collection στην Αργολίδα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα, καθώς και παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στα ξενοδοχεία της αλυσίδας Domotel και άλλα, σημειώνοντας την αύξηση του ενεργειακού κόστους από την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και από την αύξηση των τιμών του ηλεκτρισμού, ως βασικές αιτίες που κινητροδοτούν και καθιστούν ιδιαίτερα αποδοτικές τις επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας και στον τουριστικό τομέα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι Γερμανοί συμμετέχοντες στη νέα πραγματικότητα συμψηφισμού της παραγόμενης με την καταναλισκόμενη ενέργεια (net metering),  «ένα μέτρο όμως που θα πρέπει να διευρυνθεί σε δυναμικότητα εγκαταστάσεων και επιλέξιμους τρόπους παραγωγής ενέργειας για να είναι ακόμη πιο αποδοτικό», σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος και συμπλήρωσε: «Η εμπειρία της Δομοτεχνική Α.Ε. με σειρά έργων εξοικονόμησης ενέργειας σε ξενοδοχεία αλλά και δεκάδες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε δημόσια κτίρια στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αποτελούν εγγύηση για την απόδοση επενδύσεων που, δεν εξοικονομούν μόνο πόρους, αλλά βελτιώνουν και τις εντυπώσεις των χρηστών, στοιχείο απαραίτητο όταν σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τεχνικά έργα σε ξενοδοχειακές μονάδες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !