15 Σεπτεμβρίου 2015

15χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 17χρονο στην Αχαϊα !


«Κάντε στην άκρη όλοι» είπε ο 15χρονος στα άλλα παιδιά κραδαίνοντας την καραμπίνα - Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και είπε στα παιδιά «κάντε άκρη», πριν πυροβολήσει τον άτυχο 17χρονο, περιγράφουν φίλοι του θύματος στο protothema.gr

Σοκ έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα το πρωτοφανές έγκλημα στην Κάτω Αχαΐα με θύμα τον 17χρονο Γιώργο και θύτη τον 15χρονο Νίκο. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πώς η φιλία αυτών των παιδιών είχε αυτή την τραγική έκβαση.






Σύμφωνα με εξάδελφο του θύματος, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr, «ο Νίκος με τον Γιώργο έκαναν παρέα το τελευταίο πεντάμηνο-εξάμηνο, που μετακόμισε ο ξάδελφός μου στην Κάτω Αχαΐα. Κάθε ημέρα ήταν μαζί. Μαζί στον καφέ, μαζί στη μπάλα». Μέχρι και την Κυριακή οι σχέσεις των δύο παιδιών ήταν άριστες και τίποτε δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε. Ο λόγος του καβγά τους ήταν ότι ο 15χρονος δολοφόνος φλέρταρε την 16χρονη αδελφή του άτυχου 17χρονου. Μόλις το έμαθε αυτό το θύμα και σκεπτόμενος τη φιλία που είχε αναπτύξει με τον 15χρονο του ζήτησε να μιλήσουν.

«Φίλος μου που είναι 13 ετών κι ήταν παρών στον πυροβολισμό μου είπε ότι ο Νίκος μπροστά του πήρε τηλέφωνο την ξαδέλφη μου, την αδελφή του Γιώργου, και της ζητούσε να βγουν μαζί για ποτό. Η ξαδέλφη μου αρνήθηκε κι ο Νίκος της είπε πάρε μαζί και τα αδέρφια σου. Εκείνη αρνήθηκε και πάλι. Όταν τον είδε ο άτυχος Γιώργος στο σχολείο του είπε "έλα να μιλήσουμε λίγο που σε θέλω", κι εκεί τσακώθηκαν και πιάστηκαν στα χέρια. Αυτό έγινε στις 17:30. Ο Νίκος έφυγε και γύρισε μετά από δυόμιση με τρεις ώρες, γύρω στις 20:00-20:30. Οπότε ό,τι έγινε δεν έγινε εν θερμώ», τονίζει ο ξάδελφος του θύματος, προσθέτοντας πως ο Νίκος «στο σχολείο πήγε με το αυτοκίνητο του πατέρα του. Κατέβηκε κάτω κι είπε στα παιδιά «κάντε άκρη» και στον Γιώργο είπε «τώρα την γάμ...». Προτού πυροβολήσει, ένας φίλος του εξαδέλφου μου έτρεξε να τον κλωτσήσει για να τον ρίξει κάτω, αλλά δεν πρόλαβε κι ο Νίκος πυροβόλησε τον Γιώργο. Έτσι έγιναν όλα. Τον πέτυχε στο αριστερό σημείο της κοιλιακής χώρας κάτω και στην καρδιά».

«Ήμασταν φίλοι και με τον Νίκο και με τον Γιώργο. Ο Γιώργος δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν, ήταν μία χαρά παιδί. Ο Νίκος δεν είχε δώσει δικαίωμα ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Ήταν ένα κανονικό παιδί. Κάναμε παρέα, γελάγαμε, δεν τον πείραζε ποτέ κανείς, δεν έχει πέσει θύμα bullying. Ήταν πολύ φίλοι. Κάθε βράδυ έβγαιναν για φαγητό μαζί σε ένα μαγαζί εδώ. Ήταν κολλητοί. Δεν υπήρχε κάποια έχθρα ανάμεσά τους. Όλα έγιναν εκείνη την ημέρα», σημειώνει από την άλλη στο protothema.gr φίλη και των δύο εφήβων.

«Τα παιδιά συναντήθηκαν στο σχολείο, όπου βρέθηκαν και μίλησαν. Δεν τα βρήκαν με τα λόγια κι έπαιξαν ξύλο. Ο Νίκος έφυγε. Ο Γιώργος έμεινε εκεί με άλλα παιδιά και με την κοπέλα του. Στο σχολείο ήταν και παιδιά πολύ μικρής ηλικίας. Μετά γύρισε ο Νίκος με την καραμπίνα και του είπε "θα σε γαμ..." και τον πυροβόλησε. Πήγε ένα παιδί να τον τραβήξει και τους είπε "κάντε όλοι στην άκρη". Τα παιδιά όταν έγινε αυτό είχαν μαζευτεί κι έκλαιγαν όλα, ζητώντας να βοηθήσει κάποιος τον Γιώργο», προσθέτει.

Άμεσα στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 17χρονο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Ο νεαρός έφερε πολλαπλά τραύματα στη θωρακική και στην κοιλιακή χώρα και μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε διασωλημένος στην Εντατική κι έδωσε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος 17χρονος δεν τα κατάφερε. Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη στις 15:00 στην Κάτω Αχαΐα.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !