17 Αυγούστου 2015

Κοινωνικό Φροντιστήριο στην Αλμωπία

Ο Δήμος Αλμωπίας, στηρίζοντας τους θεσμούς της οικογένειας και της παιδείας, θα λειτουργήσει και για τη νέα σχολική χρονιά ,Κοινωνικό Φροντιστήριο,  παρέχοντας την υποδομή και τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του φροντιστηρίου.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει ως στόχο την δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές – μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν δύνανται να τις έχουν ( προτεραιότητα για την ένταξη στο πρόγραμμα θα δοθεί σε μαθητές με γονείς άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ)
 Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί δωρεάν και προσφέρει προγράμματα  προσαρμοσμένα στο εκπαιδευτικό σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, για τους μαθητές και τις μαθήτριες Γυμνασίου και  Λυκείου.
Το διδακτικό έργο αναλαμβάνουν εθελοντές, τελειόφοιτοι και πτυχιούχοι αντίστοιχων εκπαιδευτικών τμημάτων των Πανεπιστημίων.
Οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, στο Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει με ιδιαίτερη ανακοίνωση.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
  1. Αίτηση συμμετοχής –δήλωση μαθημάτων (υπάρχει ειδικό έντυπο)
  2. Πιστοποιητικό μονίμου κατοικίας γονέα
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  4. Δικαιολογητικά ανεργίας γονέων ( εάν επικαλούνται)
  5. Πιστοποιητικά αναπηρίας ( εάν επικαλούνται)
  6. Φωτοτυπία Ταυτότητας
  7. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !