19 Ιουνίου 2015

Παράνομοι μετανάστες έκαναν άνω κάτω το λιμάνι της Μυτιλήνης

 Επτά (07) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες εντός του λιμένα Μυτιλήνης (έμπροσθεν Τελωνείου πλησίον κολυμβητηρίου), για παράβαση του νόμου περί όπλων-αντίσταση κατά της Αρχής - απρόκλητες σωματικές βλάβες - παρακώλυση συγκοινωνιών – απείθεια - εξύβριση.

Συγκεκριμένα, ομάδα παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών - περί τους διακόσιους πενήντα (250), οι οποίοι είχαν ήδη καταγραφεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και ανέμεναν στο χώρο του Δημοτικού κολυμβητηρίου, πλησίον λιμένα Μυτιλήνης, έως ότου παραληφθούν από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου - κινήθηκαν απειλητικά και έκλεισαν την είσοδο του λιμένα στο χώρο του Τελωνείου, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν σε οχήματα και επιβάτες-τουρίστες να εισέλθουν ή και να εξέλθουν του λιμένα. Οι ανωτέρω απαιτούσαν να τους δοθούν άμεσα υπηρεσιακά σημειώματα από την Ελληνική Αστυνομία, χωρίς τη μετάβασή τους στο Κέντρο Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στη Μόρια, όπου θα ολοκληρώνονταν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες (δακτυλοσκόπηση, ταυτοποίηση, screening).
 Παρά τις συνεχείς υποδείξεις των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης να επιβιβασθούν σε υπηρεσιακά λεωφορεία και να μεταβούν στο προαναφερόμενο κέντρο, δεν συμμορφώθηκαν και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των λιμενικών οργάνων.
Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας, ενώ στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, που είχαν κληθεί προς ενίσχυση, συγκράτησαν τους παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς στο χώρο του κολυμβητηρίου με τη συνδρομή Αστυνομικής δύναμης.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και ένας υπήκοος Τρίτης Χώρας, οι οποίοι και διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, απ' όπου και εξήλθαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !