13 Ιουνίου 2015

Ντροπιαστική ΗΤΤΑ της Εθνικής Ελλάδος από τους "Ψαράδες"

Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να σκεφτεί ένας φίλαθλος για μια ομάδα; Έ όλα αυτά μαζί θα τα δει στην εθνική ομάδα. Ποιοι είναι οι χειρότεροι χαρακτηρισμοί που μπορεί να δώσει κάποιος σε μια ομάδα; Ε, όλους αυτούς μαζί με κάποιους ακόμη χειρότερους μπορεί να αποδώσει στην εθνική ομάδα. Ποιος είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε φιλάθλου; Ε αυτόν που ζούμε από τον περασμένο Σεπτέμβρη με την εθνική μας ομάδα;

Τι μπορεί να πει κάποιος για να περιγράψει την εκτός έδρας ήττα της εθνικής μας ομάδας από τα Νησιά Φερόε με 2-1. Τα Φερόε που μπορούν να περηφανεύονται για αυτή την παράδοση που δημιουργούν απέναντι στην Εθνική μας, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη νίκη που παίρνουν και απόλυτα άξια. Γιατί αν υπήρχε μια ομάδα σε αυτό το γηπεδάκι με τον πλαστικό χλοοτάπητα που ήξερε τι ήθελε και τι έκανε αυτή ήταν η ομάδα των ερασιτεχνών που μαζεύονται για να κάνουν την πλάκα τους.
Την πλάκα τους μπορούν πλέον να κάνουν και οι διεθνείς που είναι ελεύθεροι να πάνε στη… Μύκονο για να ξεκουραστούν, αφού πλέον δεν έχουν κανένα στόχο τουλάχιστον με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Μπορεί μαθηματικά να υπάρχουν ακόμη ελπίδες, αλλά όταν απέχουν 9 βαθμούς από την τρίτη Ουγγαρία πως να το παλέψουν. Όταν έχουν πάρει δύο βαθμούς και έχουν πετύχει δύο τέρματα σε έξι αγώνες, πως να το διεκδικήσουν. Όταν είμαστε στην 6η θέση και τα Φερόε στην 4η! έστω και με μοναδική συγκομιδή τους έξι πόντους που πήραν από την Ελλάδα.
Κι αν ψάξει κανείς να βρει το χειρότερο από το σαββατιάτικο παιχνίδι αυτό είναι πως με την εμφάνισή τους οι διεθνείς έκαναν τα Φερόε να φαίνονται σημαντικός αντίπαλος. Γιατί , ας μην γελιόμαστε, δεν γίνεται να συζητήσουμε σοβαρά για αυτόν τον αγώνα. Η Εθνική είναι μια καμένη σε όλα τα επίπεδα ομάδα, η οποία χρειάζεται πλέον χτίσιμο από την αρχή και υπομονή γιατί αυτά απαιτούν χρόνο.
Ευθύνες υπάρχουν και οι βασικές δεν είναι ούτε των παικτών ούτε του τεχνικού τιμ – νυν και πρώην- για να μην μπερδευόμαστε. Είναι αλλού κρυμμένες και όλοι αντιλαμβάνονται τι έχει γίνει. Επόμενη μέρα δεν υπάρχει, πρέπει να το αντιληφθούν όλοι αυτό, αν θέλουν να έρθει η αναγέννηση.
Όσο για το παιχνίδι αυτό καθεαυτό τι να αναλύσει κανείς. Πάνω από 20 τελικές έκανε η εθνική με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να χάνει τουλάχιστον τέσσερις φορές την μπάλα χωρίς να υπάρχει κάποιος να τη σπρώξει στα δίχτυα. Κατοχή που ξεπερνούσε το 62% αλλά περισσότερο αντιλαμβανόταν κάποιος την πίεση των γηπεδούχων στα λίγα λεπτά που είχαν την μπάλα στα πόδια τους και που έφεραν τα δύο γκολ ένα στο 32′ από τον Χάνσεν και ένα στο 70′ από τον Όλσεν, αμφότερα από ασίστ του Βάντχαμαρ.
Για να είμαστε πάντως ακριβείς στην περιγραφή δεν πρέπει να παραλείψουμε και την κακοδαιμονία που κυνηγάει αυτή την ομάδα. Ενός κακού μύρια έπονται και αυτό αποδείχτηκε ξανά. Δύο δοκάρια, κακώς ακυρωμένο γκολ, χαμένες ευκαιρίες και πολλά σουτ ελάχιστα άουτ. Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά πλέον καθώς εκείνο που προέχει είναι να δοθεί μια λύση και να αφήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα πίσω μας τον εφιάλτη που ζούμε τους τελευταίους οκτώ μήνες.
Το φύλλο αγώνα
ΓΚΟΛ: 32′ Χάνσεν, 70′ Ολσεν – 84′ Παπασταθόπουλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπενιάμινσεν, Χάνσεν, Γρέγκερσεν, Ολσεν –Καρέλης
ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ: Νίλσεν, Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (12′ Ντάβιντσεν), Χολστ (81′ Φρο), Βάτνχαμαρ, Έντμουντσον, Χάνσεν
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Σταφυλίδης Μανωλάς, Παπασταθόπουλος Τοροσιδης, Σάμαρης, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ (81΄Κονέ), Καρέλης, Φετφατζίδης (71′ Κολοβός), Μήτρογλου

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !