20 Μαΐου 2015

ΤΡΟΙΚΑ στο ΕΣΠΑ με έγκριση Τσίπρα

Ο πρώην Υπουργός  Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τις κοινές δηλώσεις του  Υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη και της Επίτροπου Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ κ. Κ. Κρέτσου, υπεύθυνης  για το ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανικανότητα της Κυβέρνησης να ξεκινήσει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και να ολοκληρώσει το παλιό ΕΣΠΑ2007-2013 οδηγεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εγκαταστήσει Επιτροπεία στο Υπουργείο Οικονομίας. Παρόλο που το 2014 η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες σε απορρόφηση με ποσοστό 88%, η καταστροφική αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου οδηγεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συστήσει ειδική ομάδα στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των «θεσμών» για να «υποστηρίξει» δηλαδή να καθοδηγεί και να ελέγχει τον σχεδιασμό και την πορεία υλοποίησης των έργων που πραγματοποιούνται με κοινοτικούς πόρους. Η σύσταση ενός επιπλέον ελεγκτικού οργάνου δήθεν  «υποστήριξης» και μια άτυπης Τρόικας, αυτή τη φορά για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, αυξάνει τον παρεμβατισμό των εταίρων και απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Όλο αυτό γίνεται εν γνώσει της Κυβέρνησης και με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.
Μόλις χθες προειδοποιούσαμε για τον κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι κοινοτικοί πόροι καθώς με ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει ούτε μία από τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή διαχείριση και την ορθολογική διαχείριση του ΕΣΠΑ . Εκείνο που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, είναι ότι θα επιβεβαιωθεί τόσο σύντομα η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας όπως η αξιοποίηση πολύτιμων κοινοτικών πόρων.
Ελπίζω η ζημιά που προκλήθηκε από τους μαθητευόμενους μάγους του ΣΥΡΙΖΑ να είναι αναστρέψιμη... »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !