12 Μαρτίου 2015

Ασφαλτόστρωση αγροτικού οδικού δικτύου στον Σβορώνο


Με την ασφαλτόστρωση του αγροτικού οδικού δικτύου στο αγρόκτημα του Σβορώνου, συνεχίζεται το μεγάλο έργο, που αφορά την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων της Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου, των Τοπικών Κοινοτήτων Άνω Άγιου Ιωάννη, Νεοκαισάρειας, Γανόχωρας και των οικισμών Χράνης και Νέου Κεραμιδίου καθώς και της αγροτικής οδοποιίας της περιοχής.


Στο αγρόκτημα Σβορώνου, απομένουν άλλα τρία χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης, στην περιοχή του «Ανδριανού» ώστε να ολοκληρωθεί το έργο που αφορά την συγκεκριμένη Δημοτική Κοινότητα.

Το έργο είναι  χρηματοδοτούμενο σε ποσοστό 100% από το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και επιλύει οριστικά, αρδευτικά προβλήματα, σε μια περιοχή 19 χιλιόμετρων στρεμμάτων αγροτικής γης. Πάνω από 85 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας  ασφαλτοστρώνονται, καθιστώντας άνετη και ασφαλή την πρόσβαση των αγροτών στα κτήματα τους, καθώς και την διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Ταυτόχρονα  μειώνοντας το κόστος πρόσβασης, μειώνεται και το κόστος παραγωγής, καθιστώντας  τους  τοπικούς παραγωγούς πιο ανταγωνιστικούς.

Το έργο υλοποιείται με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Τις τελικές εργασίες ασφαλτόστρωσης στο αγρόκτημα Σβορώνου, επέβλεψε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Βαινά, τον πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Σβορώνου κ.  Χρήστο Κωνσταντινίδη και τον τοπικό Σύμβουλο Σβορώνου κ. Κώστα Κουτσουδάκη.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης  τόνισε τα εξής: «Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας θέλει  γενναίες  αποφάσεις  και άμεσες , αποτελεσματικές λύσεις.  Στον Δήμο Κατερίνης αποδεικνύουμε εμπράκτως, σε καθημερινή βάση, πως υλοποιούμε παραγωγικές επενδύσεις ώστε να ενισχύσουμε τον πρωτογενή τομέα. Δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να δώσουμε πνοή στην ύπαιθρο και να αναβαθμίσουμε το οδικό και το αρδευτικό δίκτυο των αγροκτημάτων του Δήμου μας. Θεωρώ πως έχουμε επιτύχει ήδη, μεγάλη πρόοδο, αλλά δεν σταματάμε εκεί. Συνεχίζουμε με ώριμες μελέτες σε έργα αγροτικών υποδομών σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας. Σταθερός στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στην τοπική αγροτική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !