19 Φεβρουαρίου 2015

Έξι στους Δέκα με Καρκίνο στην Πνευμονολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς, σύμφωνα με αυτά, έξι από τους δέκα ασθενείς που προσέρχονται στη συγκεκριμένη κλινική διαγιγνώσκονται με καρκίνο του πνεύμονα. Αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό
 προσβολής ατόμων από την ασθένεια προκύπτει από τις εξετάσεις  βρογχοσκοπήσεων και λήψεων δειγμάτων στην πορεία για βιοψία. Στο πλαίσιο των βρογχοσκοπήσεων που εκτελούνται, διαπιστώνεται ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός ατόμων εμφανίζουν καρκίνο στον πνεύμονα με αποτέλεσμα τα περιστατικά να ξεπερνούν ακόμα και εκείνα του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.
Η πρώτη αιτία βέβαια είναι το κάπνισμα, με ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός,  ότι ειδικά οι άνδρες, το ξεκινούν σε νεαρότερη ηλικία κι έτσι σε αντίθεση με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης που διαπιστώνεται μια μείωση των περιστατικών καρκίνου που προκαλεί το κάπνισμα, στην Ελλάδα το ποσοστό αυξάνεται.  Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να είναι μία από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου, αλλά είναι επίσης και μία από αυτές που μπορούν να προληφθούν, με απαραίτητη προϋπόθεση το κόψιμο του καπνίσματος. Στην πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημιακού παρέχονται συμβουλές και σημαντική βοήθεια με ειδικά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !