18 Ιανουαρίου 2015

Καλύτερη παραλία της Ελλάδας το Σαρακήνικο της Μήλου

«
Ο λόγος για τον οποίο οι Έλληνες είναι γνωστοί για την αυτοπεποίθησή τους, είναι γιατί προέρχονται αναμφισβήτητα από το πιο όμορφο μέρος του κόσμου», είναι ο πρόλογος του άρθρου της δημοφιλούς αμερικανικής ιστοσελίδας, TheRichest.com, για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο περιλαμβάνει μια λίστα με τις 10 πιο όμορφες ελληνικές παραλίες με το δικός μας Σαρακήνικο να βρίσκεται στο νούμερο 1 της λίστας αυτής!
Το Σαρακίνικο είναι ένα μοναδικό σε ομορφιά μέρος για να απολαύσετε τη θάλασσα και το κολύμπι. Το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και τα ηφαιστειογενή βράχια από τα οποία έχει σχηματιστεί έχουν λευκό χρώμα.
Το όνομά του το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τριγύρω ίσως δείτε και κάποιες δέστρες από τα πλοία τους. Στο Σαρακίνικο θα βρείτε μια μικρή παραλία για τους λάτρεις της αμμουδιάς αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε τις πετσέτες σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Σε όσους αρέσει η παρατήρηση του βυθού προτείνουμε να έχουν μαζί τους τον κατάλληλο εξοπλισμό για να απολαύσουν και την ομορφιά του βυθού της περιοχής. Αποφύγετε την επίσκεψη στη συγκεκριμένη παραλία όταν φυσάει δυνατός βόρειος άνεμος.
«Η Ελλάδα είναι γνωστή για πολλά πράγματα: την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, την παράδοση, το φαγητό, τις εκκλησίες, τη νυχτερινή ζωή, την αρχιτεκτονική και πολλά άλλα.  Λέγεται ότι όταν ο Θεός δημιούργησε την Ελλάδα, ράντισε τη χώρα με ωραία νερά. Με πάνω από έξι χιλιάδες νησιά, η Ελλάδα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς χώρες του κόσμου και για καλό λόγο», αναφέρει η αρθρογράφος, Katina Goulakos.
Το TOP 10 με τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας του TheRichest.com
1. Σαρακήνικο, Μήλος
2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος
3. Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη
4. Ελαφονήσι, Κρήτη
5. Πλατύς Γιαλός, Mύκονος
6. Περίσσα, Σαντορίνη
7. Μάταλα, Κρήτη
8. Μύρτος, Κεφαλονιά
9. Βουτούμι, Αντίπαξοι
10. Πλάκα, Νάξος
Σχετικό link: http://www.therichest.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !