15 Δεκεμβρίου 2014

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε Αιγίνιο, Μακρύγιαλο, Σφενδάμη, Κίτρος, Καταχά



Ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού με το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε πολλά χωριά του Δήμου μας. Την αρχή έκαναν, την Παρασκευή στις 18:00 η Σφενδάμη και ο Μακρύγιαλος, στις 19:00 το Κίτρος και στις 20:30 ο Καταχάς.  Δεκάδες  μικρά παιδιά έδωσαν το παρόν και υπό τον ήχο των χριστουγεννιάτικων μελωδιών επιδόθηκαν στην κατασκευή χειροποίητων εορταστικών γλυκισμάτων.
Μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη,  γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στον αύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου στο Αιγίνιο και δόθηκε …το σύνθημα για την έναρξη των εκδηλώσεων… ¨Η αυλή του Αϊ Βασίλη¨. Το παρόν έδωσαν πλήθος κόσμου και δεκάδες λιλιπούτειοι φίλοι μας,  που έσπευσαν στα ξύλινα σπιτάκια του Άη Βασίλη για να στείλουν το δικό τους γράμμα με τις ευχές τους. Ο Άγιος Βασίλης δέχθηκε πολλές αγκαλιές, φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και μοίρασε απλόχερα σε αυτά καραμέλες και σοκολάτες.  Επίσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το face painting από τους εθελοντές του δήμου μας.
Για τους μεγάλους φίλους μας στήθηκε μπουφές με άφθονο κρασί, παραδοσιακά εδέσματα και ψημένα κάστανα. Τις επόμενες ημέρες  τα ξύλινα σπιτάκια θα υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, όπου με την συνεργασία όλων των πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων, θα υπάρχει και μία ξεχωριστή δραστηριότητα είτε κατασκευή χειροτεχνίας είτε κατασκευή παραδοσιακών γιορτινών γλυκών. Επίσης, το τρενάκι του Αή Βασίλη θα ταξιδεύει καθημερινά τα παιδιά σε μια εορταστική διαδρομή.
Τη μαγευτική βραδιά άνοιξε η Φιλαρμονική της Δ.Ε. Αιγινίου μαζί με την χορωδία Fons Musicallis και τις χορωδίες των τριών Δημοτικών σχολείων Αιγινίου που ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.  
Το παρόν φυσικά έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. Πύδνας Κολινδρού, όπου ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, με έναν σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και έδωσε τις ευχές του για χαρούμενες γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος. 

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά για όλη αυτήν την προετοιμασία τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, το εργατικό προσωπικό, όλους του Φορείς και Συλλόγους του Δήμου μας, πολιτιστικούς-αθλητικούς-Κοινωνικούς, τους Εκπαιδευτικούς, και τους εθελοντές. 

Τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών, κ Νικολοπούλου Βασιλική, της οποίας η συμβολή ήταν καθοριστική για την προετοιμασία όλων αυτών των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, ευχαριστώντας με την σειρά της όλους τους παραπάνω φορείς και την Συντονιστική Επιτροπή των εκδηλώσεων, τονίζοντας ότι αυτή η γιορτή στέλνει μηνύματα αγάπης και προσφοράς.
Με το σύνθημα του Δημάρχου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίστηκε.
Με γνώμονα την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την συνεργασία του Δήμου Πύδνας Κολινδρού οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Δ.Ε. Αιγινίου θα κρατήσουν έως και τις 21 Δεκεμβρίου.
Συνέχεια θα δοθεί και στην Δ.Ε. Κολινδρού, όπου το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου ακολουθεί στον Κολινδρό το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και η έναρξη των ¨Παραμυθένιων Χριστουγέννων στον Κολινδρό¨ .




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !