21 Απριλίου 2016

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια ασθένεια που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι η δεύτερη συνηθέστερη νόσος του πεπτικού μας συστήματος μετά το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Τα συμπτώματα που κυρίως υπάρχουν είναι τα εξής:

  • Καούρα
  • αίσθημα δυσφορίας πίσω από το στέρνο, που εμφανίζεται συνήθως μισή ώρα μετά τα γεύματα
  • μπορεί να προκαλέσει αίσθηση κόμπου στο λαιμό, βήχα,
Η διάγνωση γίνεται με γαστροσκόπηση , αλλά η αντιμετώπιση της δεν γίνεται μόνο με φαρμακευτική αγωγή αλλά πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή .Έτσι λοιπόν προτείνεται:

  1. η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων
  2. αποφυγή γευμάτων αργά το βράδυ
  3. καταπολέμηση της παχυσαρκίας
  4. η λήψη νερού να μην γίνεται κατά τη διάρκεια του γεύματος
  5. Αποφυγή κατάκλισης μετά το γεύμα για 2-3 ώρες
  6. Αποφυγή σιροπιαστών γλυκών
  7. Αποφυγή γευμάτων πλούσιων σε λιπαρά
  8. Να αποφεύγεται το αλκοόλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !