22 Ιανουαρίου 2016

Πώληση αμφιβόλου ποιότητας λαδιού που έμοιαζε με ελαιόλαδο

Οι στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας και Ημαθίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 3 ατόμων σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη πώληση λαδιού, χωρίς την απαιτούμενη άδεια και των απαραίτητων παραστατικών.

Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 22 και 28 ετών και μία 21χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.
Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πλατεός χθες (21-01-2016) το πρωί, εντόπισαν σε περιοχή της Ημαθίας τον 28χρονο να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας της μητέρας του και κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να μεταφέρει 32 πλαστικά δοχεία με συνολικά 160 λίτρα λαδιού αμφίβολης ποιότητας και άγνωστης προέλευσης, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο.
Σε άλλη περίπτωση χθες (21-01-2016) το μεσημέρι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, εντόπισαν και συνέλαβαν σε περιοχή της Πέλλας, ζευγάρι ημεδαπών (21χρονη και 22χρονος) τη στιγμή που επιχειρούσαν να πουλήσουν σε θαμώνες καταστήματος μία συσκευασία λαδιού αγνώστου προελεύσεως, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο και δεν τηρούσε τις προβλεπόμενες ενδείξεις της αγορανομικής νομοθεσίας,.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 πλαστικά δοχεία με συνολικά 105 λίτρα λαδιού, ενώ κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα.
Επίσης στην κατοχή της 21χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.
Δείγμα του κατασχεμένου λαδιού θα αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση, προς διαπίστωση της σύνθεσης του και της επικινδυνότητας του για την δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !