22 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

Στη συνεδρίαση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων συμμετείχε την  Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ως μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της
Ελλάδος περιόδου 1940 – 1945. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων και στόχο είχε την ενημέρωση και το συντονισμό των ενεργειών για την προσπάθεια διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Η ζημία που υπέστη η Ελλάδα από τη ναζιστική κατοχή, σημείωσε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, είχε ψυχικές συνέπειες που δεν γιατρεύτηκαν ποτέ. Είχε όμως και ανυπολόγιστες  υλικές ζημιές που δεν θα κατορθώσουμε ποτέ να προσεγγίσουμε το κόστος τους. Όσο όμως απομακρυνόμαστε από τα χρόνια της βαρβαρότητας  όσο και αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη μνήμη  ζωντανή, αν φύγουν από τη ζωή και οι τελευταίοι που επέζησαν από τη ναζιστική θηριωδία θα μπούμε πλέον σε χρόνους παραγραφής. Για το λόγο αυτό χρειάζεται άμεσα να συνεχιστεί η πολιτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012  και με την υποστήριξη όλων των τοπικών κοινωνιών που υπέφεραν από τα εγκλήματα της περιόδου 1940-1945, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !