26 Ιουλίου 2015

Αγώνας Δρόμου Αλέξανδρος Υψηλάντης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13 Σεπτεμβρίου 2015, 11:30 π.μ.
ΤΟΠΟΣ: Νέα Τραπεζούντα Πιερίας
ΑΠΟΣΤΑΣΗ:  10.000 μέτρων (τρέξιμο αγωνιστικού χαρακτήρα) & 4.500 μέτρων (περπάτημα μη αγωνιστικού χαρακτήρα)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Τραπεζούντας Πιερίας "Αλέξανδρος Υψηλάντης". Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας - Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και με την στήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».
Οι συμμετοχές θα περιοριστούν στις 200 και θα δοθεί προτεραιότητα στον αγώνα δρόμου.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ: Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει άσφαλτο (κυρίως) και χαλίκι. Η διαδρομή είναι ευχάριστη αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική καθώς συμπεριλαμβάνει συχνές υψομετρικές αυξομειώσεις. Η υψομετρική διαφορά του αγώνα ανέρχεται σε +155 μέτρα.
Συγκεκριμένα: τα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα είναι ελαφρώς κατηφορικά έως πολύ κατηφορικά και παρέχουν στους συμμετέχοντες δρομείς την ευκαιρία μιας καλής προθέρμανσης. Μετά, και έως τα 3,2 χλμ ακολουθεί μία μάλλον απότομη ανηφόρα και οι αθλητές κατευθύνονται προς την Σεβαστή. Από τα 3,2 έως 6,7 χλμ (κατεύθυνση προς Κορινό και Κάτω Άγιο Ιωάννη) η διαδρομή είναι επίπεδη και κατηφορική και οι αθλητές κινούνται έχοντας μία πανέμορφη θέα του Ολύμπου. Πριν την είσοδο των αθλητών στον Κάτω Άγιο Ιωάννη τους περιμένει μία δύσκολη αλλά σύντομη ανηφόρα 250 μ. Μετά την ανηφόρα αυτήν οι αθλητές κινούνται περιφερειακά του Κάτω Άγιου Ιωάννη και έως το 8,8 χλμ η διαδρομή είναι κατηφορική και επίπεδη. Οι αθλητές θα πρέπει να αποθηκεύσουν δυνάμεις για τα τελευταία 1200 μ (αφήνοντας τον Κάτω Άγιο Ιωάννη και κατευθυνόμενοι προς στην Νέα Τραπεζούντα), καθώς αυτά είναι συνεχόμενη ανηφόρα! Τα τελευταία 150 μ προς την κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας είναι επίπεδα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διαδρομή δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Ως αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Το τερέν περιλαμβάνει αποκλειστικά άσφαλτο. Η διαδρομή είναι ευχάριστη, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τους αγώνες δρόμου και να γνωρίσουν τα χωριά του Κάτω Αγίου Ιωάννη και της Νέας Τραπεζούντας.
Συγκεκριμένα: τα πρώτα 2 χλμ της διαδρομής είναι κατηφορικά. Ακολουθούν 500 μ χωρίς υψομετρικές διαφορές και μία απότομη ανηφόρα 250 μ πριν την είσοδο των περιπατητών στον Κάτω Άγιο Ιωάννη. Οι περιπατητές εισέρχονται στον Κάτω Άγιο Ιωάννη και διασχίζουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού πριν πάρουν την ανηφόρα μήκους 1 χλμ που θα τους οδηγήσει στην κεντρική πλατεία της Νέας Τραπεζούντας για να τερματίσουν.  
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ορίζεται στα 5 ευρώ (είτε για τον αγώνα δρόμου, είτε για την περιπατητική διαδρομή). Το ποσό θα πρέπει να καταβληθεί με την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του χωριού για την παραλαβή των αριθμών τους.
ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Αν και η διαδρομή δεν θα έχει ιδιαίτερη κίνηση, σε όλο το μήκος της, θα επιτηρείται από μοτοσικλετιστές  του Μοτοσικλετικού Αθλητικού Συλλόγου Κατερίνης (ΜΑΟΚ), καθώς και από εθελοντές του συλλόγου.
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του ΕΕΣ.
Επίσης, η διαδρομή θα διαφυλάσσεται, σε κομβικά σημεία της, από το Αστυνομικό Τμήμα  της Περιφέρειας Κατερίνης.

ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ: Η χρονομέτρηση των αθλητών και η έκδοση των αποτελεσμάτων είναι υπό την εποπτεία της οργανωτικής επιτροπής. Δεν θα χρονομετρηθούν οι συμμετέχοντες στην περιπατητική διαδρομή και δεν θα γίνουν βραβεύσεις, καθώς η διαδρομή δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Δεν υπάρχουν.
ΠΑΡΟΧΕΣ: Χρονομέτρηση (όχι ηλεκτρονική), καπελάκι με το λογότυπο της διοργάνωσης, μπάρα δημητριακών καρπών, φρούτα, ατομικό φιαλίδιο κρασιού, ατομικό ποντιακό γεύμα, πρωτότυπο μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα.
Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης του αγώνα δρόμου θα δοθούν ειδικά έπαθλα - αναμνηστικά της επιτυχίας τους.
Θα βραβευθεί σε ειδική απονομή ο γηραιότερος/-η συμμετέχων - συμμετέχουσα στον αγώνα δρόμου.
Παραδοσιακά, ο τελευταίος τερματίσας  θα παραλάβει το μετάλλιο του από τον νικητή του αγώνα κάνοντας πράξη «ευ αγωνίζεσθαι» και στέλνοντας το μήνυμα ότι όλοι είμαστε το ίδιο νικητές στην άθληση.

Σταθμός υδροδοσίας θα υπάρχει λίγο μετά το 5ο χιλιόμετρο του αγώνα δρόμου. Στην περιπατητική διαδρομή δεν θα υπάρξει σταθμός υδροδοσίας και οι συμμετέχοντες σε αυτήν θα πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τις ανάγκες τους σε υγρά.  Η χιλιομετρική ένδειξη θα είναι ανά χιλιόμετρο.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό ποντιακό γλέντι για όσους επιθυμούν να επιδείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες!!!
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:
Λόγω του γεγονότος ότι η περιπατητική διαδρομή διοργανώνεται για πρώτη φορά, οι συμμετοχές θα περιοριστούν αυστηρά στις 200 και για τις δύο διαδρομές. Θα δοθεί προτεραιότητα στον αγώνα δρόμου. Εφόσον ικανοποιηθούν οι συμμετοχές στον αγώνα δρόμου, τότε θα δοθούν νούμερα και για την περιπατητική διαδρομή. Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Τετάρτη  09 Σεπτεμβρίου 2015.
Περιορισμένη κατάθεση δηλώσεων συμμετοχής θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά την ημέρα του αγώνα αφού η οργανωτική επιτροπή εξετάσει τις ακυρώσεις που θα υπάρξουν. Σε κάθε περίπτωση οι συμμετοχές δεν θα ξεπεράσουν τις 200.   
Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με email στο ipsilantios@gmail.com ή με αποστολή fax στο 2351091291. Στις δηλώσεις συμμετοχής (δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα) θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών:
  1. Διαδρομή στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν (αγώνας δρόμου ή περιπατητική διαδρομή),
  2. Ονοματεπώνυμο,
  3. Ημερομηνία γέννησης,
  4. Τόπος διαμονής ,
  5. Σύλλογος,
  6. Τηλέφωνο επικοινωνίας,
  7. Υπογραφή.
Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί. Για την περιπατητική διαδρομή δεν υπάρχουν όρια ηλικίας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: H Νέα Τραπεζούντα βρίσκεται μεταξύ Κορινού και Κατερίνης σε απόσταση 7 χλμ. και από τα δύο. Συνιστάται οι οδηγοί να αφήσουν την εθνική οδό στην έξοδο για Κορινό. Μετά, θα ακολουθήσουν τις πινακίδες για Κατερίνη (αριστερά) κινούμενοι στην Παλαιά Εθνική οδό. Στα πρώτα φανάρια που θα συναντήσουν (Νέα Χράνη) θα στρίψουν δεξιά (υπάρχουν και οι σχετικές πινακίδες). Η Ν. Τραπεζούντα είναι αμέσως μετά το χωριό του Κάτω Αγίου Ιωάννη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται στα τηλέφωνα 6974320831 (Γρηγοριάδης Δημήτρης) και 6937054415 (Παραδεισόπουλος Βασίλης). Για τους λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/ipsilantios?ref=hl όπου θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ KATERINIPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !