26 Ιουλίου 2015

Ζητούν 500 χιλ. ευρώ αποζημίωση για το θάνατο 19χρονου φαντάρου

Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κορίνθου, προσέφυγαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ενός ιδιώτη, που υπηρετούσε ως θαλαμοφύλακας στο κέντρο νεοσυλλέκτων Κορίνθου, 6 συγγενείς 19χρονου Ροδίτη, που απεβίωσε, ενώ εξέτιε τη θητεία του.

Ο 19χρονος αγωνιζόταν ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην ομάδα της «Νίκης» Ρόδου. Με την αγωγή αποζημίωσης, λόγω ψυχικής οδύνης, που υπέβαλαν, ο πατέρας και η μητέρα του εκλιπόντος, διεκδικούν έκαστος το ποσό των 120.000 ευρώ, οι δύο αδελφές του από 100.000 ευρώ και ο παππούς και η γιαγιά του από 30.000 ευρώ.
Ο συνήγορος της οικογένειας, δήλωσε ότι το πόρισμα της διοικητικής έρευνας κάνει λόγο για «θάνατο από οίδημα» παρότι από καταθέσεις που ελήφθησαν προκύπτει ότι ο 19χρονος είχε συνεχή βήχα στο θάλαμο του στρατοπέδου και ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την περίθαλψή του. Η ιατροδικαστική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 19χρονος υπέστη «πνευμονικό οίδημα με ισχαιμία μυοκαρδίου».
Ο αδικοχαμένος εξέτιε ως νεοσύλλεκτος την στρατιωτική του θητεία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Κόρινθο και ειδικότερα στο εκεί 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Κατατάχθηκε στη συγκεκριμένη στρατιωτική μονάδα στις 17 Αυγούστου 2010 και τοποθετήθηκε στον 6ο Λόχο. Το απόγευμα της 20ης Αυγούστου του 2010, ένιωσε αδιαθεσία και δυσφορία.
Τα ξημερώματα της Κυριακής 22/8/2010 η οικογένειά του ενημερώθηκε ότι είχε πεθάνει. Η οικογένεια του υποστηρίζει ότι οι υπεύθυνοι της στρατιωτικής μονάδας παρέλειψαν να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξετασθεί ο νεοσύλλεκτος από ειδικευμένο ιατρό, ο οποίος θα μπορούσε να διαγνώσει την κατάσταση της υγείας του και να του χορηγήσει την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική αγωγή, η οποία μετά βεβαιότητας θα απέτρεπε το τραγικό αποτέλεσμα του θανάτου ενός υγιέστατου παιδιού.
Πηγή: dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !