20 Μαρτίου 2015

Στις 28 Μαρτίου 2015 τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 7.30 το απόγευμα. Ο Αγιασμός θα γίνει από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημο ενώ το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης πλαισιώνουν η
Παιδική Χορωδία Πολυγύρου, η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου, μουσικό σχήμα του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, το μουσικό σύνολο «Θαμυριάδες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου και ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου.


Στο πλαίσιο του έργου «ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ & ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ», προϋπολογισμού 1.206.880,04 ευρώ, υλοποιήθηκε μια σειρά από σημαντικές εργασίες για τη μετατροπή του θεάτρου σε ένα σύγχρονο κτίριο από λειτουργική και αισθητική άποψη (τοποθέτηση νέων κουφωμάτων αλουμινίου, νέων κιγκλιδωμάτων και κουπαστών, νέων πλακιδίων σε όλους τους χώρους υγιεινής, κατασκευή WC AMEA στο ισόγειο, συντήρηση του ξύλινου δαπέδου της σκηνής, κατασκευή κλιμάκων ανόδου στη σκηνή, στεγάνωση, ανακατασκευή  υποδομών λεβητοστασίου και αντλιοστασίου, κλιματισμού, ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου, χρωματισμός όλου του κτιρίου κλπ). Παράλληλα με τις τεχνικές παρεμβάσεις στις κτιριακές εγκαταστάσεις τοποθετήθηκαν καινούρια είδη επίπλωσης όπως καθίσματα πλατείας και εξώστη, εξοπλισμός καμαρινιών και εγκαταστάθηκε υπερσύχρονος θεατρικός εξοπλισμός (φωτισμός, ήχος, εξοπλισμός σκηνής, σύστημα προβολής, μεταφραστικό κέντρο κα.).
Με αφορμή τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:

«Η υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου πολιτισμού έγινε πραγματικότητα χάρη στην επιτυχία ένταξής του στο πρόγραμμα “Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας” του ΕΣΠΑ. Το Δημοτικό μας Θέατρο ανακαινισμένο με γνώμονα τη λειτουργικότητα, την αισθητική και την ασφάλεια θα φιλοξενεί το ανθρώπινο πνεύμα, σε όλες τις εκφάνσεις και προτάσεις του. Στόχος μας είναι να αποτελέσει για την κοινωνία του Πολυγύρου χώρο έκφρασης και δημιουργίας, να αναδείξει το πλούσιο πολιτιστικό δυναμικό του Δήμου μας και να δώσει την ευκαιρία στους δημότες μας να συμμετάσχουν στις πιο αξιόλογες θεατρικές και μουσικές ελληνικές παραστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !