7 Αυγούστου 2015

Ρύπανση υδάτων στη Θεσσαλονίκη

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε ότι κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης αργού πετρελαίου από το Δ/Ξ «OTTOMAN INTEGRITY» σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή Νέου Αγκυροβολίου Αργού Πετρελαίου ΕΛ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης, έσπασαν τα μέσα πρόσδεσης του πλοίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν πέντε (05) ρυμουλκά και μία (01) φορτηγίδα – Λάντζα και το ανωτέρω πλοίο απομακρύνθηκε από το αγκυροβόλιο, ενώ αναφέρθηκε ρύπανση στην ανωτέρω περιοχή λόγω του ανωτέρω συμβάντος.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικά σκάφη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ χωρίς όμως να μπορεί να διαπιστωθεί η ύπαρξη ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος λόγω του σκότους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιήθηκε έλεγχος από περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρύπανσης της θάλασσας από ιριδίζον φιλμ πετρελαίου διαστάσεων περίπου 1.100 μέτρων μήκος επί 3 μέτρων πλάτος.
Πραγματοποιήθηκαν εργασίες απορρύπανσης και πόντιση πλωτού φράγματος από σκάφη απορρύπανσης με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο 58χρονος υπεύθυνος εγκατάστασης του Νέου Αγκυροβολίου ΕΛΠΕ λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και ο υπεύθυνος φόρτωσης και ο πλοίαρχος του Δ/Ξ «OTTOMAN INTEGRITY», ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !