15 Μαΐου 2015

Ελληνογερμανικό επιχειρείν στο Λιτόχωρο

Με τη συµµετοχή 10 γερµανικών επιχειρήσεων, µεταξύ των οποίων και δύο πολύ ισχυρών εκπροσώπων του γερµανικού retail, την αλυσίδα σούπερ µάρκετ Globus, στην οποία το 2015 απονεµήθηκε το Retail Award για την παρουσία της στη διακίνηση νωπών φρούτων και λαχανικών στη Γερµανία, καθώς και την
Εurogroup S.A., θυγατρική της REWE, η οποία ανήκει στις µεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ µάρκετ της Γερµανίας, πραγµατοποιείται, στην Πλάκα Λιτόχωρου , το 2ο Ελληνογερµανικό Φόρουµ Τροφίµων.
Το Φόρουµ, που διοργανώνεται στις 20 έως 22 Μαΐου στο Hotel Cavo Olympo Luxury Resort & Spa από το Ελληνογερµανικό Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο, σε συνεργασία µε την εταιρία - µέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα επικεντρωθεί σε Β2Β συναντήσεις µεταξύ ελληνικών και γερµανικών εταιρειών, µε σκοπό την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων όπως φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, τσίπουρο, ρύζι και µακαρόνια στη µεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης.
Μάλιστα σύµφωνα µε τους διοργανωτές µέχρι στιγµής έχουν δηλώσει συµµετοχή 30 ελληνικές εταιρείες, µεταξύ των οποίων και µεγάλοι γεωργικοί συνεταιρισµοί, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις B2B επαφές, ενώ από την Globus θα παραστεί ο ∆ιευθυντής Αγορών για Φρούτα και Λαχανικά και από τη Eurogroup ο Γενικός ∆ιευθυντής.
Χαιρετισµό αναµένεται να απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και ο Γερµανός οµόλογός το. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα τοποθετηθούν με ομιλίες ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής & μέλος του Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Στέφανος Τζιρίτης, Πρόεδρος Επιτροπής Β. Ελλάδος Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο Δρ. Erwin Rauhe, Senior Vice President του Business Center Europe South της BASF, η κα Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Dr. Ingo von Voss, Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Γιώργος Παπαρρίζος, Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στο Βόλο.  Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις του  StS a.D. Saarland Klaus Borger, τ. Υφυπουργού του Ομόσπονδου Κρατιδίου Saarland, του κ. Xρήστου Στάικου, Προέδρου του Enterprise Greece Invest & Trade, του κ. Christian Bühler, μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Παραγωγών Schwäbisch Hall (BESH), του Δρα. Κυριάκου Λουφάκη, Πρόεδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος, του κ. Michael Schneider,  Αν. Δημάρχου της Κοινότητας Grafschaft, του κ. Νίκου Κατσαρού , τ. Προέδρου του ΕΦΕΤ και Επιστ. Συνεργάτης Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, της κας Μιχαέλας Μπαλή, Εκπροσώπου για την Ελλάδα και την Κύπρο του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (GTAI), του κ. Άρι Μ. Συγγρού, μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ανώνυμων Εταιριών & ΕΠΕ, της κας Δήμητρας Ρουσβανίδου, Διευθύντριας της DEKRA Akademie EPE και του κ. Ιωάννη Tσιφόρου μέλους του Δ.Σ. της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.
Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, έχει προγραµµατιστεί πάνελ συζήτησης υπό το Συντονισµό του Γραφείου της Ελληνογερµανικής Συνέλευσης του Οµοσπονδιακού Υπουργείου Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης µε θέµα: «Αγροτικοί Συνεταιρισµοί – Ένα επιτυχηµένο µοντέλο για την παραγωγή και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων». Στο σχετικό πάνελ, το οποίο θα συντονίσει ο Ulrich von Kenne, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών του Κρατιδίου Sachsen-Anhalt, θα συμμετάσχουν ο κ. Paul Gieler, εκπρόσωπος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Ahrtal/Mayschoß, ο Dr. Alois Sploskowski, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συνεταιρισμού Raiffeisen Rhein-Ahr-Eifel, ο κ. Τζανέτος Καραμίχας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και ο κ. Λουκάς Μπρέχας, εκπρόσωπος του Κέντρου Υποστήριξης και Ανάπτυξης Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !