29 Ιανουαρίου 2015

Πρώτη προβολή από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης ξεκινάει τις προβολές αυτήν τη σεζόν, την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου με την προβολή της ταινίας "Το ανθρώπινο κεφάλαιο". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.


Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι
Παίζουν: Φαμπρίτζιο Μπεντιβόλιο, Βαλέρια Γκολίνο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Φαμπρίτζιο Γκιφούνι

Παραμονή Χριστουγέννων σε μια πόλη έξω από το Μιλάνο, ένα τζιπ χτυπά έναν ποδηλάτη, τον εγκαταλείπει και φεύγει. Το δυστύχημα ή έγκλημα θα φέρει κοντά δύο οικογένειες, ενός βαθύπλουτου χρηματιστή και ενός κτηματομεσίτη που προσπαθεί να πιάσει την καλή, ρίχνοντας έτσι φως σε ανθρώπους με ανικανοποίητα πάθη, ταξικές αντιθέσεις, αλλά και γεμάτους πλεονεξία και απληστία. Μικρογραφία μιας κοινωνίας σε κρίση που διαφεντεύεται από εξουσιαστικές δυνάμεις και  δεμένες στο οικονομικό συμφέρον ανθρώπινες σχέσεις.
Ο σκηνοθέτης στήνει μια κοινωνική σάτιρα με αστυνομικό πρόσχημα, με εξαιρετικές ερμηνείες και μυστήριο που κρατά ζωντανή την αγωνία Μια ταινία που τιμήθηκε με 7 βραβεία από την Ιταλική ακαδημία κινηματογράφου και ήταν η φετινή πρόταση της Ιταλίας για τα Όσκαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !