29 Ιανουαρίου 2015

40.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια μέσα στο 2015 στην Καλαμάτα !

Πάνω από 40.000 τουρίστες θα έρθουν το 2015 με κρουαζιερόπλοια στην Καλαμάτα. Ηδη έχουν προγραμματιστεί 37 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και στο καθένα θα επιβαίνουν πάνω από 1.000 επισκέπτες.
Οι τουρίστες αυτοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στην αγορά της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι πολλοί επιβάτες κρουαζιερόπλοιων επισκέπτονται την Αρχαία Μεσσήνη και το Μυστρά δίνοντας οικονομικές ανάσες στα μαγαζιά της πόλης. Στον αντίποδα πολλοί καταστηματάρχες διαμαρτύρονται ότι οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων δεν ξοδεύουν πολλά χρήματα επειδή προέρχονται από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες που θα έρθουν Τετάρτη απόγευμα και Κυριακές θα βρουν τα μαγαζιά κλειστά, αφού ο Εμπορικός Σύλλογος δεν ενδιαφέρεται για το τουριστικό εισόδημα.
Χθες πάντως ανακοινώθηκαν 13 νέες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.
Συνολικά και με βάση αυτές που είχαν ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, η Καλαμάτα αναμένεται να υποδεχθεί 37 κρουαζιερόπλοια τη φετινή χρονιά. Οι 10 από τις 13 καινούργιες προσεγγίσεις αφορούν το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Majesty" με Μεσσήνιο καπετάνιο, που έδεσε αρκετές φορές και το 2014. Τα άλλα δύο κρουαζιερόπλοια είναι το “Berlin” και το “Europa”.
Να υπενθυμίσουμε ότι 22 προσεγγίσεις έχουν προγραμματίσει τα κρουαζιερόπλοια “Costa Neoclassica” και “Costa Neoromantica” και 2 πλοία της Celestyal (πρώην Louis) ακόμα τον Οκτώβριο.
Η πλειονότητα των νέων αφίξεων θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο του καλοκαιριού, διάστημα για το οποίο μέχρι τώρα δεν υπήρχε τέτοιος προγραμματισμός. Ο σχεδιασμός με τις 13 καινούργιες αφίξεις προβλέπει:
Το “Berlin” την Κυριακή 22 Μαρτίου και την Κυριακή 12 Απριλίου (ανήμερα το Πάσχα). Το “Europa” την Παρασκευή 10 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή). Το εντυπωσιακό “Thomson Majesty” την Πέμπτη 7 Μαΐου, 21 Μαΐου, 4 Ιουνίου, 18 Ιουνίου, 2 Ιουλίου, 16 Ιουλίου, 13 Αυγούστου, 27 Αυγούστου, 24 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου.

http://www.eleftheriaonline.gr/Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/54042-touristes-krouazieroploia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !