25 Φεβρουαρίου 2016

Αφράτα κεφτεδάκια με άρωμα δυόσμου




Χρειαζόμαστε: ανάμεικτο κιμά (χοιρινό-μοσχαρίσιο), μουσκεμένο και καλοστυμένο μπαγιάτικο ψωμί, μπόλικο κρεμμύδι στον τρίφτη, σκόρδο σε σκόνη, αυγό, φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, μπέικιν πάουντερ (λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά), κίμινο, αλατοπίπερο, αλεύρι για το πανάρισμα και
λάδι για το τηγάνισμα. Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε να σταθεί για 30'. Πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, πανάρουμε και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Προσοχή όμως στο τηγάνισμα. 

Γυρνάμε μια-δυο φορές τις πλευρές ανά λεπτό έτσι ώστε να μην παραψηθούν και στεγνώσουν. Τραγανοί εξωτερικά και ζουμεροί στο εσωτερικό τους είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα. 


Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !