29 Ιουνίου 2015

Δήλωση του Ζήνωνα Σατραζέμη για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα

Σε τούτες τις ιστορικές ώρες που ζει η πατρίδα μας ,θα πρέπει να σκεφθούμε με νηφαλιότητα πνεύματος και ψυχής τις δυο παραμέτρους που συνθέτουν το ελληνικό – ευρωπαϊκό πρόβλημα. Την οικονομική και την εθνική παράμετρο.

Οι οικονομικοί κίνδυνοι από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία και μια έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεπάγεται την υποχώρηση της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω. Αυτό θα διαλύσει τόσο τον κοινωνικό ιστό, όσο και την οικονομία της πατρίδας η οποία θα κάνει κάποιες δεκαετίες για να επανέλθει στη σημερινή της κατάσταση. Θα υπάρξει μια γενική φτωχοποίηση με αποτέλεσμα τον κοινωνικό διχασμό που ιστορικά επισώρευσε πάμπολλα δεινά στην Ελλάδα.
Όμως πολύ μεγαλύτεροι είναι οι Εθνικοί κίνδυνοι τους οποίου θα πρέπει να υπολογίσουμε.
Όταν διχασμένοι και με πλείστα κοινωνικά προβλήματα, με μια Ευρώπη όχι φιλική απέναντί μας αλλά και, σημαντικότερα ίσως, χωρίς το αναγκαίο συνάλλαγμα για να κρατήσουμε αξιόμαχες τις ένοπλες δυνάμεις μας, θα κληθούμε να υπερασπίσουμε τη Θράκη και το Καστελλόριζο (με την Ελληνική ΑΟΖ που συναρτάται από αυτό) από τους γείτονές μας στα ανατολικά, οι οποίοι θα βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να κάνουν τις καλά προσχεδιασμένες κινήσεις τους.
Φαίνεται πως η Μικρασιατική καταστροφή και ο πιο πρόσφατος διαμελισμός της Κύπρου έχουν ξεθωριάσει εντελώς από τη μνήμη πολλών Ελλήνων….
Είναι η ώρα των αποφάσεων, είναι η ώρα του μεγάλου Ναι στη συνέχεια της πατρίδας και του μεγάλου Όχι στο πισωγύρισμα και τις ιδεοληψίες.

Ζήνων Σατραζέμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !