27 Απριλίου 2015

Επιτυχημένος ο πρώτος λαϊκός αγώνας ποδηλασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών


Την ιδιαίτερη αίσθηση που προκαλεί μια βόλτα με το ποδήλατο μέσα στο δάσος βίωσαν χθες πάνω από 70 φίλοι του αθλήματος, παιδιά, γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι συμμετείχαν στο χθεσινό Open (λαϊκό) Ποδηλατικό Αγώνα του δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης
Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.) και του Ποδηλατικού Ομίλου «ΒΕΛΟΣ», στο Σέιχ-Σου.
Η πολύτιμη εμπειρία των στελεχών της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και του Ποδηλατικού Ομίλου «ΒΕΛΟΣ» στην οργάνωση πρωταθλημάτων υψηλού επιπέδου στάθηκε καθοριστική για την πραγματοποίηση ακόμη μίας άρτιας οργάνωσης που απευθυνόταν κυρίως σε ερασιτέχνες λάτρεις του αθλήματος, και που απέσπασε τα εύσημα από συμμετέχοντες και θεατές, αφού μετατράπηκε σε μια όμορφη γιορτή για τον αθλητισμό, την υγιή στάση ζωής και το περιβάλλον.
Και σε αυτό συνετέλεσε και η παρουσία του προέδρου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ και Ολυμπιονίκη ποδηλασίας Κλεάνθη Μπάργκα, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα μαζί με τον 6χρονο γιο του Κωνσταντίνο, της προέδρου του Ποδηλατικού Ομίλου «ΒΕΛΟΣ» και αντιπροέδρου της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ Κάτιας Δράκου, των μελών του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. Σίμου Ιορδανίδη και Παντελή Τζερτζεβέλη και του τεχνικού διευθυντή Κώστα Γεωργιάδη, οι οποίοι ως γνώστες του αντικειμένου έδιναν τις αναγκαίες κατευθύνσεις ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.
Στην πρώτη γραμμή…
Στις ξεχωριστές παρουσίες συγκαταλέγεται εκείνη του Βαλκανιονίκη
και προπονητή του ΠΑΟΚ Στέλιου Μαλούση που έτρεξε με το γιο του Θανάση, καθώς και όλων των γονέων που έζησαν με τα παιδιά τους μοναδικές στιγμές.
Πολύ «ζεστά», όμως, πήραν το θέμα και μέλη της διοίκησης του δήμου μετέχοντας στον αγώνα ο καθένας από το δικό του πόστο… Τη σημαία της εκκίνησης της διαδρομής των 10χλμ. από τη θέση «Πυροφυλάκειο» έριξε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Αλέκος Σιμητόπουλος, ευχόμενος σε όλους καλή και ευχάριστη διαδρομή και μεταφέροντας το χαιρετισμό του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί.
Μεταξύ των ποδηλατών ήταν και ο αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, ο οποίος ως βετεράνος αθλητής «έβγαλε» όλη τη διαδρομή με άνεση, ενώ δεσμεύθηκε εκ μέρους του δήμου για τη θεσμοθέτηση του αγώνα.
Ενεργά συμμετείχε και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Ροϊδη, με την παράλληλη ιδιότητα και του μέλους της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών. Παρών ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης μαζί με στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Εστιατορίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Εκτός της ΕΔΟΜΑΚ, σε ετοιμότητα ήταν από την αρχή ως το τέλος και οι εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ΕΠΟΜΕΑ).
Όλοι νικητές
Κερδισμένοι βγήκαν όλοι από την επαφή τους με το ποδήλατο και τη φύση, αλλά για
το… τυπικό της υπόθεσης νικητές στις κατηγορίες του διαγωνισμού αναδείχθηκαν οι:
  • Εφήβων (15-18 ετών): 1. Βασίλης Πασχάλης, 2. Ηλίας Γαλανάκης, 3. Θόδωρος Σταμπουλής
  • Ανδρών (19-29 ετών): 1. Στέφανος Γεωργιάδης, 2. Αλέξανδρος Ιορδανίδης, 3. Βαγ-γέλης Δαγκλής
  • Masters (30 ετών και άνω): 1. Αθανάσιος Αποστολίδης, 2. Αθανάσιος Λαμπρίδης,
3. Νικόλαος Δημητρίου
  • Masters (40 ετών και άνω): 1. Χρήστος Αντωνίου, 2. Στέλ. Μαλούσης, 3. Αναστά-
σιος Δημητρίου
  • Masters (50 ετών και άνω): 1. Αναστάσιος Παπαθανασίου, 2. Κωνσταντίνος
Καζάκος, 3. Αθανάσιος Μπάνος
  • Γυναικών: 1. Φανή Μπάνου, 2. Σοφία Πασχάλη, 3. Ντέπη Βανίδου
  • ΜΙΝΙ Μεγάλων: Θανάσης Μαλούσης, Νικόλαος Μυρισιώτης
  • ΜΙΝΙ Μικρών: Χρήστος Γόκτσης, Κωνσταντίνος Μπάργκας
Το ποδήλατο στη ζωή μας
Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρε-
σιών Δημήτρης Απατσίδης συγχαίρουν τους συμμετέχοντες στον ποδηλατικό αγώνα
και εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και τον Ποδηλατικό
Όμιλο «ΒΕΛΟΣ» για την άριστη συνεργασία.
Παράλληλα, επαναλαμβάνουν την πρόθεση της δημοτικής αρχής να θεσμοθετηθεί
η δράση προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των πολιτών, και κυρίως των
παιδιών, στην άθληση και τη φύση, προετοιμάζοντας σταδιακά και την τοπική κοινωνία
για τη χρήση του ποδηλάτου και στην καθημερινή μας ζωή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !