21 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου προέστη της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βόλου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση με τη συμμετοχή 4 χορωδιών, με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Κίτρους.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρέστη σε εκδήλωση λόγου και μέλους, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με τη συμμετοχή της χορωδίας «Βυζαντινοί Μελωδοί».
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο «Εκάβη», όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νέας Νεοκαισάρειας Πιερίας. Η εκδήλωση είχε σαν κεντρικό πρόσωπο τον Μέγα Βασίλειο, Νεοκαισαριώτικης καταγωγής. 

Συμμετείχαν πολλά λαογραφικά και μουσικά συγκροτήματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του Μεγάλου Βασιλείου στην καλλιέργεια των χριστιανικών αρετών και αξιών, καθώς και στην επικαιρότητα της διδασκαλίας του. Στο τέλος, απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !